HELPS: BIVALNI POGOJI STAREJŠIH V SLOVENIJI

  577

  V ponedeljek in torek, 25. in 26. februarja je v City hotelu v Ljubljani potekalo mednarodno srečanje partnerjev v projektu HELPS, v katerem kot partner sodeluje ZDUS, in konferenca o bivalnih pogojih starejših v Sloveniji.

  Mednarodno srečanje partnerjev v projektu HELPS in konferenca o bivalnih pogojih starejših v Sloveniji

  Mednarodnega srečanja se je udeležilo 29 sodelujočih v projektu HELPS iz 9 srednjeevropskih držav. Glavna tema srečanja je bila predstavitev poteka pilotnih akcij, ki jih partnerji izvajajo. ZDUS je predstavil svojo svetovalnico za izboljšanje bivanja starejših, ki nudi informacije in podporo pri iskanju najboljših rešitev glede bivanja, hkrati pa promovira alternativne oblike bivanja starejših, in projekt Starejši za starejše. Nad obema projektoma so bili evropski partnerji navdušeni.

  Na mednarodni konferenci o bivalnih pogojih starejših pa so sodelovali glavni koordinator projekta HELPS dr. Matteo Apuzzo, ki je projekt HELPS predstavil, dr. Martin Lux (Inštitut za sociologijo, Akademija znanosti in umetnosti iz Češke), ki je predstavil primerjalno analizo stanovanjskih politik v srednjeevropskih državah, Mateja Nagode (Inštitut RS za socialno varstvo), ki je predstavila stanje na tem področju v Sloveniji, dr. Boris Majcen (Inštitut za ekonomska raziskovanja), ki je predstavil raziskavo SHARE v Sloveniji, in Tomaž Banovec (vodja projekta HELPS v Sloveniji), ki je opozoril na nujnost upoštevanja raziskav o starejših pri oblikovanju javnih politik v Sloveniji. Konferenco je z uvodnim nagovorom odprl Aleš Kenda (Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve). Udeležilo se je je 40 udeležencev.

  Prejšnji članekZDRAVNIŠKO DRUŠTVO SPREJELO POSLOVNIK
  Naslednji članekDr. KOGOJ: SVOJCI – TIHI SOPOTNIKI DEMENCE