Z MENTORSTVOM ZAČNEŠ STOPNIČKO VIŠJE

  374

  V Zavodu za medgeneracijsko sodelovanje, Ypsilon, pobudniku vseslovenske akcije »Slovenija – mentorska država« so maj in junij že tradicionalno posvetili pobudi mladih za spodbujanje mentorskega povezovanja. Zaključuje se vseslovenska akcija, ki poteka pod sloganom »Vse v naravi kroži, naj zakrožijo tudi izkušnje.« Odvijajo se še zadnji dogodki in otvoritve mentorskih kotičkov po Sloveniji. Akcija poteka pod okriljem Tedna vseživljenjskega učenja, ki je največja promocijska kampanja s področja vseživljenjskega učenja.  


  Z oblikovanjem mentorske kulture v Sloveniji lahko vidno spodbudimo izmenjavo izkušenj in medgeneracijsko sodelovanje. Dodatno mentorsko povezovanje predstavlja obliko vseživljenjskega učenja in pretoka informacij med generacijami. V to so prepričani tudi v Zavodu Ypsilon, kjer dva meseca v letu, običajno maj in junij, že tradicionalno namenijo vseslovenski akciji »Slovenija – mentorska država«. Vseslovenska akcija se uresničuje v okviru Mentorskega programa – Uči se od najboljših, kot aktivna pobuda mladih za dvig ozaveščenosti ter informiranosti o prednostih mentorstva v korist vseh generacij. 

  Z mentorjem se srečuj v Mentorskem kotičku  

  Vseslovenska akcija »Slovenija – mentorska država« se je pričela 12. maja, zaključila pa se bo 30. junija 2017. V tem času so se po celotni Sloveniji na več kot 100 lokacijah odvijale delavnice in izobraževanja ter aktivnosti ozaveščanja na temo mentorskega povezovanja, ki še potekajo. Letos so vzpostavili preko 80 novih mentorskih povezav. V okviru akcije so v Zavodu Ypsilon nadaljevali z vzpostavljanjem mreže Mentorskih kotičkov po Sloveniji.  
      
  Urška, udeleženka otvoritve mentorskega kotička na lokaciji v ABC Hubu v BTC Cityju je povedala, da se bo od sedaj naprej srečevala z mentorjem v mentorskih kotičkih: »Menim, da srečanje v mentorskem kotičku ponuja priložnost, da z mentorjem vzpostaviš profesionalen način dela in doseganja ciljev. Predstavlja obliko srečevanj, ki omogoča mentoriranje v spodbudnem okolju.« Lokacije Mentorskih kotičkov so v Ljubljani, Celju, Novem mestu, Kopru in Mariboru. Oglejte si jih na http://www.mentorstvo.si/ 

  Mentoriranje je dober izgovor, da nekoga pocukaš za rokav

  V vseslovensko akcijo »Slovenija – mentorska država« je bilo vključenih več kot 50 partnerskih organizacij, s katerimi so po vsej Sloveniji spodbujali k dvigu ozaveščenosti o pomenu ter prednostih mentorskega povezovanja in oblikovanju mentorske kulture v Sloveniji. 

  Podpornica in partnerica vseslovenske akcije Nina Dušić Hren, psihologinja in direktorica Zavoda Dober Stik spodbuja, da vstopite v mentorsko povezavo tudi vi: »Vstopite v mentorsko povezovanje, saj je lahko nagrajujoče. Mentorstvo je dober izgovor, da nekoga pocukaš za rokav in vprašaš, če bi bil tvoj mentor.«

  Po zaključku študija potrebuješ prav mentorja

  Med vseslovensko akcijo je bilo na aktivnostih v zraku vprašanje, ali je mlade težko prepričati o pomenu in prednostih mentorstva? »Tudi ko bom oddala magistrsko nalogo, moram poskrbeti, da se še naprej učim in pridobivam nova znanja. Resnično potrebujem pomoč mentorja, ki mi bo v oporo na veliki življenjski prelomnici, ter me bo usmeril pri iskanju novih priložnosti,« je z nami delila Tina, udeleženka delavnice na Zavodu RS za zaposlovanje, ki je spoznala, da potrebuje mentorja.
    
  Zaključek vseslovenske akcije »Slovenija – mentorska država« ne pomeni, da zaključujemo s spodbujanjem kroženja izkušenj. Pridružite se Mentorskemu programu – Uči se od najboljših, kot mentorji ali mentoriranci preko
  www.mentorstvo.si   

  Prejšnji članekBREZPLAČNI VZORCI TENA ZA NEGO KOŽE
  Naslednji članekSOLATA PRIPRAVLJENA DOMA – BISTVENO CENEJŠA