pegazov dom

Kontakt

Comett domovi d.o.o.
Pegazov dom
Celjska cesta 11
3250 Rogaška Slatina
 
Tel.: (03) 818 55 01
E-mail: info@pegazov-dom.si
www.pegazov-dom.si

 

Pegazov dom Rogaška Slatina

Osnovna naravnanost Pegazovega doma se nagiba k psihosocialnemu konceptu, ki na prvo mesto postavlja medsebojne odnose in socialni čut do človeka. Visoka raven zdravstvene oskrbe je zagotovljena, vsi zaposleni pa si prizadevamo v življenje doma vnašati prijaznost in domačnost.

Majhne stanovanjske skupine funkcionirajo po sistemu »velike družine«, kar prinaša veliko prednosti. Vsaka skupina ima svojo kuhinjo, jedilnico in dnevni prostor, svoje ime ter svoje oblike druženja in aktivnosti. Stanovalec se lažje privadi na novo okolje, druženja so pristnejša. Prisotna je velika medsebojna povezanost in skrb za sostanovalce, skupna so praznovanja rojstnih dni in drugih praznikov.
 
Stanovalce spodbujamo, da sodelujejo pri načrtovanju aktivnosti, pripravi jedilnika, gospodinjskih delih in drugih opravilih v skupnem prostoru, vse s ciljem, da čim dlje ohranijo svoje fizične in psihične sposobnosti.

Stanovalci si lahko svoje sobe uredijo čimbolj po svoji želji, s svojo opremo, slikami in rožami. Ker so skupine majhne, lahko v veliki meri upoštevamo individualne navade in potrebe, posebno pozornost pa namenjamo medsebojnemu spoštovanju, prijaznosti in prijetnemu vzdušju.

Pegazov dom, odprt v marcu 2006, se nahaja v neposredni bližini zdraviliškega kompleksa Rogaške Slatine, le nekaj korakov je oddaljen od zdravstvene postaje, lekarne, kulturnega centra, sprehajalne promenade in termalne riviere. Pegazov dom je s 129 posteljami eden izmed manjših v Sloveniji, kar omogoča večjo zasebnost, individualni pristop, domačnost in toplino.
Z Zdraviliščem je Rogaška Slatina pridobila številne specialistične ambulante, ki so zaradi kvalitetnih storitev in bližine namenjene tudi stanovalcem Pegazovega doma.

V domu se izvaja celostna oskrba. Za zdravstveno nego in oskrbo je zadolžena ekipa, v kateri so diplomirane medicinske sestre, zdravstveni tehniki, bolničarji in negovalke. Pomemben del celostne rehabilitacije stanovalcev sta fizioterapija in kot nadgradnja – delovna terapija.

Pegazov dom poleg institucionalnega varstva in pomoči na domu izvaja tudi dnevno varstvo ter začasne nastanitve, ki so namenjene uporabnikom predvsem v poletnih mesecih, ko se njihovi svojci odpravijo na dopust ali pa med letom, ko je zaradi bolezni, odhoda v bolnico ali drugih razlogov potrebna začasna nastanitev v domu.

Kontakt

Comett domovi d.o.o.
Pegazov dom
Celjska cesta 11
3250 Rogaška Slatina
 
Tel.: (03) 818 55 01
E-mail: info@pegazov-dom.si www.pegazov-dom.si

PEGAZOV DOM        ROGAŠKA SLATINA

Pegazov dom v Rogaški Slatini je dom starejših najnovejše generacije in se od ostalih razlikuje tako po arhitekturi objekta kot tudi po načinu dela.