VABILO: ZGODBE GLINE IN BARV V PV ZIMZELEN

  352

  Spoštovani!

  Prijazno vas vabimo, da se nam pridružite na slovesnosti, na kateri bomo pokazali Zgodbo gline in barv, ki smo jo spletli s članicami in člani Društva šaleških likovnikov in kiparske skupine Gambatte.

  Prireditev z ogledom likovnih del in glinenih velikih form bo v sredo, 20. marca 2013, ob 14. uri v PV Centru starejših Zimzelen.

  Dobrodošli!


  Topolšica, 15. marec 2013
  – PV Center starejših Zimzelen v Topolšici je v letu 2012 zastavil intenzivno sodelovanje z Društvom šaleških likovnikov Velenje (DŠL). V razstavišču PV Zimzelen so svoja dela razstavljali štirje njihovi člani: Oskar Sovinc, Veronika Svetina, Štefka Kordeš in Jožica Klanfer, v začetku leta 2013 pa še Franc Klanfer in Oton Gantar.

  Razstavljanje likovnih del so nadgradili s sodelovanjem likovnikov v sklopu projekta Medgeneracijsko sodelovanje v PV Zimzelen – delavnice zeliščarstva, ko so likovnike povabili k slikanju likovnih del na temo zelišč. Sodelovalo je devet članov društva, ki so ustvarili vsak po eno likovno delo velikega formata. Dela bodo označevala vhode na bivalne enote, poimenovane po zeliščih.

  V sklopu DŠL deluje tudi kiparska skupina Gambatte, ki je PV Zimzelen ponudila ustvarjanje velikih form in v tem sklopu je devet kiparjev izdelalo več človeških figur ter jih podarilo centru.

  Zgodbo gline in barv s predstavitvijo vseh ustvarjenih del javnosti bodo pripravili v sredo, 20. marca 2013, ob 14. uri v PV Zimzelen.

  Več informacij:

  Diana Janežič, 031-798-368

  Prejšnji članekPET PREDNOSTI ŽIVLJENJA V CENTRIH DEOS
  Naslednji članekMIX@GES: VABILO NA MEDNARODNO SREČANJE