VABILO V KINO: KAJ KO BI ŽIVELI VSI SKUPAJ?

  589

  Vabilo na ogled filma »Kaj ko bi živeli vsi skupaj«

  V četrtek, 12. decembra 2013 ob 11.15 uri vas vabimo v Kinodvor, Kolodvorska 13, Ljubljana, na projekcijo francoskega filma o sobivanju starejših "Kaj ko bi živeli vsi skupaj"

  Prosimo vas, da si za ogled filma rezervirate brezplačne vstopnice
  na številko 01 62 05 481, 041 480 395
  ali e-mail naslov: urban.boljka@zdus-zveza.si  
  najkasneje do srede, 11. decembra 2013 opoldne.

  Zakaj je film Kaj ko bi živeli vsi skupaj pomemben za delovanje ZDUS-ove svetovalnice za izboljšanje bivanja starejših? Eno izmed področij našega delovanja je tudi razvoj ideje sobivanja in stanovanjskih skupin starejših pri nas. Film govori prav o tem. Prikazuje, kako si lahko starejši organizirajo bivanje v takšni skupnosti in s kakšnimi radostmi in težavami se ob tem soočajo.

  Brezplačen ogled filma omogoča ZDUS-ova svetovalnica za izboljšanje bivanja starejših HELPS, ki praznuje prvo obletnico delovanja.


  Zgodba filma: Jean je priložnostni revolucionar, ki uživa lagodno meščansko življenje s soprogo Annie, upokojeno psihiatrinjo. Albert je bonvivan, poročen z energično Američanko Jeanne, nekdanjo profesorico filozofije. Claude je neutrudni ženskar, ki se zadnja leta druži predvsem s prostitutkami. Pet dolgoletnih prijateljev, pet različnih značajev. Vsak od njih se po svoje spopada s težavami poznejših let, a ker jih misel na dom za ostarele ne navdušuje, se uprejo in odločijo, da bodo zaživeli skupaj. Da bi si olajšali vsakdanje življenje, najamejo mladega študenta etnologije Dirka … in čudovita avantura se začne. Peterica igralskih veteranov z Jane Fonda na čelu se težavam poznejših let postavi po robu z dobrim vinom, dobro hrano, živahnim humorjem in osvežujočo iskrenostjo. To je komična drama o vprašanju, ki ga le redko slišimo med starejšimi: »Kaj ko bi živeli vsi skupaj?«

  Prejšnji članekPOZIV ZA PREVZEM ZADNJIH BREZPLAČNIH BROŠUR
  Naslednji članekIZŠLA JE NOVA SPLETNA REVIJA DOM IN STIL!