V PEGAZOVEM DOMU TEŽKO DOČAKALI PUSTA

  553

  Zima letos ni bila mrzla in snežna pa vendar smo v Pegazovem domu komaj čakali na pust. Že v ponedeljek so nas obiskali kurenti, ki so v velikem številu  zaplesali pred domom, trije pa so obiskali stanovalce po skupinah. Po močnem zvonjenju sodeč so zagotovo odgnali zimo. Kar nekaj stanovalk je privezalo robec na kurentovo palico ali ježevko.

  Pustni torek se je začel s peko krofov v dopoldanskem času. Tako smo že s čudovitimi vonjavami začutili, da je prav poseben dan. Najprej so stanovalce obiskale Pike nogavičke in jim zapele ter zaplesale Pikino pesem.  Po kosilu se je začelo veselo pustno rajanje, stanovalcev in zaposlenih. Predstavile so se zvezdice, dimnikarji, ciganke, kuharji, čisto pravi šejk je prišel s svojim haremom. Vse maske so bile prav posebne, prvo nagrado so letos osvojili kuharji iz skupine Spominčice. Na koncu so nas obiskali še otroci iz II. OŠ Rogaška Slatina, ki so,našemljeni v živali iz gozda, zapeli pesmico o zaščiti našega Boča.

  Stanovalci se vsako leto zelo veselijo pustnih norčij, ker je to priložnost, da za nekaj ur pozabijo na vsakdanje težave in se spremenijo v nekaj pravljičnega in nenavadnega.

  Ivan Žerjav, fizioterapevt
  Več: PEGAZOV DOM

  Prejšnji članekHARTMANN SLOVENIJA, DOBRODOŠLI NA PORTALU
  Naslednji članekPROSTOFERJI ŽE ENO LETO VOZIJO BREZPLAČNO