USPEŠNO ZAKLJUČEN PROJEKT EU KVIZ

  434

  Od novembra 2012, pa vse do preteklega tedna se je ekipa Inštituta Hevreka mudila po številnih krajih po Sloveniji, kjer so v sklopu projekta EU kviz iskali najmodrejše starejše in skupaj z njimi kodrali možgane in nabirali znanje o Evropski uniji, Evropskem parlamentu in prihajajočih volitvah evropskih poslancev 2014.

  Projekt je bil izveden v želji, da bi povečali zavedanje o Evropski uniji, o parlamentu in volitvah med starejšimi nad 65 let.  Izvedenih je bilo 6  EU kviz prireditev v različnih regijah Slovenije.

  Zaključek s tiskovno konferenco je bil v četrtek, 27. junija v Klubu Cankarjevega doma v Ljubljani. Pred tiskovno konferenco so se v znanju pomerile tri finalne skupine EU kviza. Finalne skupine so sestavljali udeleženci, ki so najbolje odgovarjali na vprašanja iz Ljubnega ob Savinji, Pivke in Podčetrtka. Starejši udeleženci projekta, katerim je tudi namenjen, so odgovarjali na 10 vprašanj, pri čemer so vsi posamezniki pokazali izredno visoko stopnjo znanja iz evropskih tematik, ki jih je pokrival projekt. Skupina iz Pivke, katere članice, Draguška Penko, Lea Posega, Edvina Knafelc in Radenka Kapelj, so zbrale največ točk in tako osvojile prvo mesto ter glavno nagrado – 3 dnevno turistično potovanje v Bruselj.

  Vsi tekmovalci pa so prejeli tudi nagrado za sodelovanje v obliki grafike Mestnega trga v Ljubljani. O svojih izkušnjah so tekmovalke iz Pivke v okviru tiskovne konference govorile tudi v živo na Radiu in TV Kaos. 

  Predstavljena pa je bila tudi knjižica Evropska unija: Priročnik za starejše evropske državljane. V njem je na 52 straneh objavljena raziskava o poznavanju EU s strani starejših nad 65 let, ki je bila izvedena na podlagi rezultatov projekta EU kviza, poleg tega knjižica tudi vsebuje informacije o EU,  nekaj zabavnih križank ter zanimivosti v EU. Priročnik je koristno gradivo za poglobitev poznavanja Evropske unije.

  Projekt EU kviz delno sofinancira Evropski parlament.

  Vabimo vas, da obiščete spletno stran projekta, ki jo najdete na spletnem naslovu www.hevreka.si/eu

  Prejšnji članekSTAREJŠI ZA STAREJŠE – V NOVI JANI
  Naslednji članekPOSLOVNA NOVICA: NA F3ŽO PREK NAS UGODNEJE!