TEDEN ODPRTIH VRAT V NOTRANJIH GORICAH

  490

  V mesecu oktobru praznuje Center starejših Notranje Gorice svoj drugi rojstni dan, 1. oktobra pa praznujemo mednarodni dan starejših.

  V sled obeh dogodkov smo v Centru starejših tudi letos pripravili koledar prireditev, ki smo jih preprosto poimenovali teden odprtih vrat. Tekom celega tedna se bodo tako v dopoldanskem času vrstile različne prireditve, na katere poleg vas, dragi občani, vabimo tudi vse vaše prijatelje, znance, svojce in starejše. Vsako dopoldan bodo naši sodelavci in partnerji pripravili predavanja na različne teme, ki pestijo starejšo populacijo.

  V ponedeljek,  30.9. ob 10.00 uri
  bomo govorili o  inkontinenci, poslušali predavanje na to temo in imeli možnost individualnega svetovanja o uporabi inkontinentnih pripomočkov.

  V torek, 1.10. ob 10.00 uri
  nam bo psihiatrinja gospa Mateja Strbad, predavala o demenci, predstavila se bo naša delovna terapija in odprli bomo prodajno razstavo izdelkov naših stanovalcev in zaposlenih.

  V sredo, 2.10. ob 10.00 uri
  vljudno vabljeni na sprehod z našimi stanovalci po bližnji okolici. Obiskali nas bodo dijaki Srednje zdravstvene šole, vam prijazno pomerili krvni tlak, poklepetali z vami in vsi skupaj bomo popeljali naše stanovalce na sprehod po bližnji  okolici. Upamo, da nas ta dan obišče in ogreje tudi sonce, sicer pa se bomo po končanem sprehodu ogreli ob čaju.

  Dijaki bodo z nami tudi v četrtek,  3.10. ob 10.00 uri  prav tako z meritvami krvnega tlaka, medgeneracijskem druženju, ob pesmi in smehu, v večnamenskem prostoru našega doma pa bomo lahko prisluhnili predavanju o težavah pri gibanju v starosti, predstavili vam bomo pripomočke za lajšanje gibanja in vam nudi individualno svetovanje.
   
  Petek, 4.10. ob 10.00 uri je v našem domu namenjen Sveti maši, zato povabljeni vsi, ki vam vera pomaga pri premagovanju vsakdanjih tegob.  Po maši lahko ob kavi ostanete še nekaj časa v naši družbi.

  Vse dni tega tedna pa bodo ob 10.00 in 11.00 uri vodeni ogledi našega doma za vse, ki nas še ne poznajo.

  Z veseljem vas pričakujemo in se veselimo druženja z vami.
  Kolektiv Centra starejših Notranje Gorice

  Prejšnji članekSPOZNAJTE ZDRAVSTVENE CENTRE TERM KRKA
  Naslednji članekDEMENCA – KO NE VEM VEČ, KDO SEM…