SVOJCI SO POMEMBEN DEL DOMSKEGA VSAKDANA

705

Svojci imajo nepogrešljivo vlogo pri oblikovanju kakovostnega življenja naših stanovalcev v domu starejših Mavida Rogaška. Z namenom, da se med seboj povežejo, da izmenjajo izkušnje in se na ta način vzajemno podpirajo, v domu že vrsto let organiziramo klube svojcev.

Iskreno smo bili veseli, da nam je po koronski prekinitvi ponovno uspelo povabiti svojce vseh stanovanjskih skupin. Tako smo medse povabili zdravnika, ki nam je povedal več o težavah, ki jih povzroča povišan krvni tlak, stanovalce in svojce negovalnih skupin je razveselil nastop ansambla Veseli jahači, z delovno terapevtko Tino pa smo ob glasbi z veseljem telovadili in prepevali s stanovalci in svojci skupin Zarja in Spominčice. Nato smo druženje nadaljevali v skupinah, kjer so nas gospodinje razvajale s sladkimi dobrotami. Skupaj smo poklepetali in tako stkali še močnejše medsebojne vezi, ki so pomemben del našega mozaika.

Prvi oktober: Mednarodni dan starejših

Na prvi oktobrski dan obeležujemo Mednarodni dan starejših. Ob prazniku so nas z glasbenim nastopom razveselili člani ansambla Rogaški odmev. Stanovalce so navdušili s pestrim izborom slovenskih ljudskih in ponarodelih pesmi.  Z igranjem in petjem so kar vabili, da stanovalci zapojejo z njimi. Ena od stanovalk se je pridružila ansamblu in ob veselih ritmih »zaigrala« na svoji kuhalnici. Najbolj pogumni so tudi zaplesali. Prisrčna hvala članom ansambla Rogaški odmev, ki so v naš dom prinesli glasbo, petje, prijazno besedo in dobro voljo.

Irena Strašek, direktorica

VEČ: PEGAZOV DOM

Prejšnji članekPEGAZOV DOM: ŠPORTNI DAN MALO DRUGAČE
Naslednji članekZPS: OGREVANJE S KLIMATSKO NAPRAVO – DA ALI NE?