STE SE ŽE NAŠLI NA GOOGLE STREET VIEW?

  1182

  Google je danes uradno vključil storitev Ulični pogled tudi za Slovenijo.

  Google je danes tudi uradno vključil storitev street view (Ulični pogled) tudi za Slovenijo. S to storitvijo se je mogoče v Googlovih spletnih (in mobilnih) zemljevidih navidezno pomikati po ulicah in turističnih znamenitostih.
  Slovenija je 55. Država, ki jo je Google vključil v to storitev, pri čemer še vedno manjka nekaj članic Evropske unije. Bi se pa naša država v uličnem pogledu morda znašla že kako leto prej, če ne bi usklajevanja med Googlom in informacijsko pooblaščenko trajala precej dolgo. Spletni velikan je sicer ulični pogled predstavil leta 2007, takrat še kot eksperimentalni projekt, najprej pa je seveda vključil ameriška mesta. Potem je dodal Kanado, zahodno Evropo, zdaj pa se osredotoča predvsem na Azijo.

  Na fotografiji prikaz poslopja poslovalnice Varne starosti na Dunajski v Ljubljani.
  Fotografiranje slovenskih ulic, ki so ga izvajali s petimi do desetimi avtomobili, se je začelo junija lani, trajalo pa je do konca oktobra. Googlovci imajo za koordiniranje projekta v Evropi ekipo v švicarskem Zürichu, ki jo vodi Ulf Spitzer, za tehnološko plat projekta pa skrbijo Googlovci na sedežu korporacije v ameriškem Mountain Viewju. Fotografije sicer nalagajo na strežnike v podatkovnem središču v Evropi.
  Za več, klknite TUKAJ! 
  Googlov Ulični pogled uporabnikom omogoča raziskovanje sveta skozi posnetke mest, cest in naravnih znamenitosti. Storitev vključuje fotografije iz več kot 50 držav, med drugim tudi iz sosednje Italije, Hrvaške in Madžarske. Vključenih je več kot tri tisoč mest na sedmih celinah, poleg tega pa so na voljo tudi tematske vsebine zanimivih krajev, na primer posnetki galapaških otokov ali znanstvenih postaj na Antarktiki
  Prejšnji članekPOZDRAVLJAMO AKCIJO: POMAGAM+MIGAM=KIDAM
  Naslednji članekGORIČKO IN KOČA NA SAMEM VAS PRIČAKUJETA