STAREJŠI – SREČNEJŠI

Subtitle text

23504

Danes živimo v povprečju dve desetletji dlje, kot so živeli naši dedje pred slabim stoletjem. Stari ljudje so večinoma solidnega zdravja, sposobni in samostojni. Svetovna populacija starejših narašča, sožitje generacij postaja spet bolj neobhodno, v prihodnjih desetletjih bomo tako imeli veliko večjo vlogo ne le pri skrbi zase in v družbenem življenju, ampak tudi na gospodarskem in delovnem področju.

Zreli stari ljudje so imeli – in še vedno imajo – v družbi posebno vlogo, vlogo modrecev. Težko bi človek res dozorel do prave življenjske modrosti, če si skozi leta ne nabere dovolj izkušenj in na situ let preseje zrna od plev. Zori le človek, ki si za to z veseljem prizadeva, ki ima kljub vsemu doživetemu še vedno zvrhan koš svojih želja in potreb.

Zatorej, če se hočemo kakovostno starati, moramo imeti pozitivno stališče do starosti in si oblikovati dobro sožitje med starejšimi in mlajšimi generacijami. Moramo pa si pridobiti tudi dovolj razumljivih in natančnih informacij, kako si urediti življenje, ko se naša leta umirijo. Če želimo pridobiti širšo sliko, povprašajmo za nasvet svojce, druge vrstnike ali zunanje, zaupanja vredne svetovalce.

Ključni namen našega informacijskega centra je, da naniza kup koristnih informacij, ki bi vam lahko pomagale na poti do varne in srečnejše starosti. Posveča se osnovnim poglavjem tretjega življenjskega obdobja, opisuje različne možnosti za bivanje v poznih letih, navaja ključne organizacije, ki lahko na tej poti pomagajo; odgovarja na nekatera značilna vprašanja, ki so jih vaši sovrstniki že postavljali našemu informacijskemu centru; kataloško naniza nekatere ponudnike oskrbe, storitev in izdelkov, namenjenih starejšim. Shranite si link (oz. naročite se na naše novice), morda pride prav tudi vam.

VARNA STAROST | info@varnastarost.si | 080 22 46

Prejšnji članekDOMOVI ZA STAREJŠE
Naslednji članekOSKRBA STAREJŠIH