STANOVALCI DOMA VIHARNIK NA TROMEJI

  724

  Znanje in čut za sočloveka sta bistvena za delo s starejšimi. In če se slednjemu pridruži še individualna obravnava starostnika, ki ima željo po obisku bližnjih hribov, je to tisto pravo.

  Velikokrat  se po domu s strani naših stanovalcev sliši razlaga o tem kako je bilo včasih lepo, ko se je lahko hodilo v hribe. Zato ni naključje, da smo si za prvi izlet izbrali bližnjo Tromejo. Zbrali smo se pred domom in se z dvema kombijema odpravili novim dogodivščinam naproti. Iz Rateč nas je pot navzgor pripeljala do Tromeje (Peč). Z vrha, na katerem je večje število spominskih obeležij v treh jezikih, se nam je odprl lep razgled na Julijske Alpe, Ziljske Alpe, Krške Alpe, Visoke in Nizke Ture ter del zahodnih Karavank.

  Vzdušje je bilo čudovito. Med potjo se je glasno prepevalo, ob pogledu na okoliške hribe pa je vztrepetalo srce. Večina od stanovalcev si ni mislila, da bodo še kdaj lahko s hriba zrli v dolino. Še en dokaz več, da je tam, kjer je volja, tudi pot ter da starost in omejeno gibanje nista ovira pri dosegu želja.

  Privoščili smo si tudi zelo okusno kosilo. S čudovitimi vtisi in predihanimi pljuči smo se zadovoljni in dobre volje vrnili domov, v Dom Viharnik. Svoje vtise so stanovalci delili z ostalimi, ki se izleta niso mogli udeležiti. S fotografijami in slikovitim opisom so tudi njim pričarali del lepe narave.

  Foto in tekst: Elvisa Čatak

  Več informacij:

  Dom Viharnik
  Čičare 14, 4280 Kranjska Gora
  Tel: 045 837 701

  Prejšnji članekPRENOVLJENI PROSTORI ZDUS NA KEBETOVI
  Naslednji članekYARIS TREND – NAJLEPŠI YARIS VSEH ČASOV!