SOZVOČJA SLOVENIJE TRIO NA LJUBLJANSKEM GRADU

  619

  Janez Dovč: Sozvočja Slovenije Trio, 3. koncert cikla Gost z gosti na Ljubljanskem gradu
  Hribarjeva dvorana, 3.11.2016  ob 19.00

  Tretji koncert glasbenega cikla Gost z gosti bodo oblikovali vrhunski glasbeniki, ki jih poznamo kot soliste in člane mnogih slovenskih zasedb. Nastopili bodo v zanimivi kombinaciji, ki bo s svojo virtuoznostjo in hudomušnostjo predstavila slovensko ljudsko glasbo v sodobnih in živih priredbah. Glasbeniki so razvili poseben občutek za kontrapunkt med danostjo različnih glasbenih tradicij in svobodo osebnega izraza. Na koncu novega veka ne gre več samo za renesančnost, temveč za resonančnost prostora, ne le za zvočnost, ampak za sozvočnost, ne samo za oglaševanje, temveč uglaševanje. Kot ambasadorji slovenske kulturne in naravne raznolikosti s svojim zanimivim nastopom večkrat nastopajo na različnih festivalih in prireditvah v tujini (Kitajska, Indija, Velika Britanija, Izrael, Irska, Italija, Argentina itd).

  Janez Dovč – harmonika, vokal, elektronika
  Boštjan Gombač – klarinet, piščali, vokal, pojoča žaga, zvočila
  Goran Krmac – tuba, stomp box

  S petimi koncerti med septembrom in decembrom 2016 bomo sklenili glasbeni cikel Gost z gosti na Ljubljanskem gradu, ki je v preteklih petih letih širokemu krogu občinstva približal glasbo, ki temelji na ljudskem izročilu in iz tega izročila izhajajoči novonastali avtorski glasbi. Dosedanji selektorji iz posamezne koncertne sezone preteklih petih let in vrhunski glasbeni umetniki Bogdana Herman, Jure Tori, Janez Dovč, Vasko Atanasovski ter duo Milko Lazar in Matjaž Drevenšek bodo v družbi svojih gostov s posameznimi koncerti zaključili cikel in ga tako sklenili v celoto.

  Cena vstopnice za posamezni koncert s povratno vožnjo z vzpenjačo: 15 EUR, 12 EUR*
  *Skupine nad 15 oseb, dijaki, študentje, upokojenci

  Prodaja vstopnic: Info center na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si (med drugim Petrolovi bencinski servisi, poslovalnice Kompasa po Sloveniji …).

  Več o Ljubljanskem gradu si lahko ogledate, če kliknete na njihov znak:

  &nb

  Prejšnji članekUKINITEV REGISTRSKIH RAČUNOV. DELNICE?
  Naslednji članekZPS: ŠAMPONI POD KEMIJSKO LUPO