SODELUJTE V NAGRADNIH NATEČAJIH F3ŽO!

  408

  Z željo spodbuditi ustvarjalnost, pa tudi razmislek o družbi in okolju, v katerem živimo, tudi v letu 2013 organizatorji 13. Festivala za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO) pripravljajo zanimive natečaje, namenjene različnim starostnim skupinam. Likovni in literarni natečaj za najmlajše ter natečaj medgeneracijskega sodelovanja so se v mesecu maju že zaključili, še vedno pa lahko sodelujete v literarnem natečaju za starejše in fotografskem natečaju.

  LITERARNI NATEČAJ ZA STAREJŠE

  Ob letošnjem evropskem letu državljanov vas F3ŽO in Literarni klub upokojencev (LIKUS) vabita, da z njimi delite svoje poglede in razmišljanja na temo aktivnega državljanstva. Aktivno državljanstvo ni zgolj v volilni pravici, potnem listu ali osebni izkaznici, temveč obsega širok nabor vprašanj, na katera moramo dogovore iskati skupaj.

  Kako skrbeti za čisto in dostopno vodo? Kako po najboljših močeh pomagati ljudem okoli sebe in pustiti, da drugi pomagajo nam? Kako deliti svojo tradicijo, znanje in izkušnje s svojimi vnuki?

  S temi vprašanji želijo vzbuditi vaše zanimanje in željo, da z njimi delite svoje spomine, modrosti in pogled na svet. Prizadevajo si za spodbujanje in sodelovanje pri krojenju zgodb aktivnega staranja in sodelovanja med generacijami. K temu lahko s svojo kreativnostjo prispevate tudi vi.

  V okviru letošnjega Literarnega natečaja za starejše so razpisane naslednje teme:

  – ob mednarodnem letu za vodo 2013 – Vode povezujejo,
  – Medgeneracijski mostovi in
  – Kako smo se igrali nekoč, kako se igrajo moji vnuki danes.

  Literarni natečaj za starejše poteka do 15. junija 2013.

  3. FOTOGRAFSKI NATEČAJ

  F3ŽO in Komisija za tehnično kulturo pri Zvezi društev upokojencev Slovenije pa razpisujeta 3. Fotografski natečaj na temo Aktivno državljanstvo.

  S tem natečajem vabita vse zainteresirane, da v svoje objektive ujamete prizore iz vaših aktivnosti v društvih upokojencev ali drugih prostovoljnih organizacijah, dogodke v domačem okolju, da posnamete zgodbe z vašimi vnuki in vaša opažanja, ki zaznamujejo odnos starejših do skupnosti, v kateri živimo.

  Evropsko leto državljanov je priložnost za razmislek, kaj vam državljanstvo pomeni, svoja razmišljanja in poglede, ujete s fotoaparatom, pa delite z drugimi. Aktivno državljanstvo zajema tudi področja aktivne skrbi za okolje, gojenje medčloveških odnosov in skrb za kulturno dediščino. Zato vabljeni vsi tisti, ki svoj prosti čas posvečate fotografiji, da sodelujete v fotografskem natečaju 13. Festivala za tretje življenjsko obdobje.

  Fotografski natečaj poteka do 20. avgusta 2013.

  Več informacij:

  Anja Kodra
  t: 01 300 32 15
  e: anja.kodra@f3zo.si

  Prejšnji članekKAKO NAJ IZPELJEM OBNOVO STARE STREHE?
  Naslednji članekNAJSTAREJŠI ZEMLJAN – 116 LETNI JAPONEC, UMRL