SKUPINA ZA SAMOPOMOČ – RADOVEDNEŽI

  392

  To radovednost razvijamo vsak četrtek v Pegazovem domu in kmalu bomo praznovali tri »radovedna« leta. Tukaj se družimo in pogovarjamo o različnih temah; kako poskrbeti za male živali, kako poiskati »lučko« v prav vsakem dnevu ter ali luna res vpliva na nas. Nič nam ne uide. Pri nas je radovednost lepa čednost.

  Radovedni? Zakaj pa ne!

  Skupina za samopomoč je skupina naključno zbranih posameznikov, ki ob rednem druženju preraste v prijateljsko skupino in deluje na temelju vzgiba samopomoči. Je pomembna za ustvarjanje socialne mreže, katera pripadnike varuje in ščiti ter jim zagotavlja socialno vključenost in sklepanje novih prijateljstev. Skupino za samopomoč –  Radovedneži sem začela voditi »kar tako«, brez resnih priprav in načrtov. Vsak teden znova sem izbrala temo za pogovor ali jo poiskala pri gospeh, ki so in še vedno obiskujejo to skupino. Med nami se je razvilo zaupanje, prijateljski odnos in predvsem spoštovanje, vsak posameznik prispeva v dinamiko odnosov. Spoznavamo se, z vsakim pogovorom odkrijemo nekaj novega drug o drugem in to, seveda, ostane med nami. Smejimo se in jokamo. Trenutno skupino sestavlja osem stanovalk Pegazovega doma, ki redno prihajajo in občasno odpovejo tudi kakšno drugo aktivnost, samo da ne zamudijo našega druženja. Razvile smo medgeneracijsko druženje, ki je vsekakor nagrada za nas vse, ki smo pripravljene sprejeti to znanje in izkušnje, ki si jih medsebojno lahko podelimo.

  Tokrat smo s kratkim izletom na Lastine pozdravile poletje in s sivkino osvežilno limonado nazdravile še na več takih trenutkov, ki se jih bomo spominjale. Drage moje gospe, hvala vam za vse vaše lepe besede, nasmehe in objeme. Kmalu se vidimo.
  Špela Kovačič   
  VEČ: PEGAZOV DOM

  Prejšnji članekRAZSTAVA MUČILNIH NAPRAV NA LJ. GRADU
  Naslednji članekKAKO NAJ IZBEREM ZOBOZDRAVNIKA?