SIMBIOZA GIBA SPET POVEZUJE SLOVENIJO

  420

  Ljubljana, 27. avgust – Simbioza Giba, ki jo Simbioza Genesis, socialno podjetje, organizira že drugo leto zapored, je letos za udeležence in udeleženke po celotni Sloveniji pripravila različne oblike rekreacije, športa in gibanja. Letošnja dodana vrednost so občinski ambasadorji in gibanje za vse generacije, od -9 mesecev do 100+ let.


  Simbioza bo že peto leto zapored povezala Slovenijo. Akciji se je že priključilo preko 150 lokacij, kamor spadajo šole, vrtci, društva, klubi, športne zveze in preostale lokacije, ki bodo udeležencem ponudile širok spekter športnih aktivnosti. Tako bodo v tem tednu plesali, plezali, se medgeneracijsko gibali, balinali, igrali pikado …  Skozi akcijo zagovarjajo, da gibanje pomeni življenje in življenje je gibanje, zato je ključnega pomena, da sporočilo o zdravem načinu življenja širimo na vsakem koraku ter tako krepimo zavest o pomenu dnevnega gibanja za zdravje človeka in kvalitetnejše življenjsko obdobje.

  Za udeležence in udeleženke odprte lokacije za Simbioza Giba!

  Akciji se je v letošnjem letu priključilo tudi 27 občin, kjer bodo župani kot občinski koordinatorji spodbujali svoje občane in občanke, da skozi celo leto, predvsem pa v času akcije med 21. in 27. septembrom – gibajo. Tako so na eni izmed občin, Občini Kanal ob Soči, povedali, da so se akciji priključili zato, ker je gibanje nujen del zdravega življenja: "Pomembno je, da ljudje dobijo prave informacije in da se dejstev o zdravem načinu življenja tudi zavedajo. Mi kot lokalna skupnost pa se lahko potrudimo in naredimo nekaj več za naše krajane."

  Prijave za udeležence in udeleženke so že odprte na spletni strani www.simbioza.eu ali na telefonski številki 030 662 828, pridružite se in si oglejte lokacije, kjer boste lahko gibali in se rekreirali v okviru Simbioze Giba!

  Prostovoljski in vseslovenski akciji medgeneracijskega sodelovanja Simbioza Giba se priključujejo tudi partnerji Olimpijski komite Slovenije, Fakulteta za šport, Nacionalni inštitut za javno zdravje, Športna unija Slovenije in Zveza društev upokojencev Slovenije.

  Ana Pleško, direktorica Simbioza Genesis, socialno podjetje: S tako številnimi lokacijami, ki ponujajo vsaka svoj način rekreacije, gibanja ali športa, bomo povezali različne generacije ter združili vse, ki bi si želeli začeti, nadaljevati ali pa preizkusiti nekaj popolnoma novega.

  Andrea Backović Juričan, NIJZ: Simbioza Giba je projekt, ki povezuje vse generacije skozi enega najbolj prijetnih in koristnih pristopov za ohranjanje zdravega življenjskega sloga, in to je telesna dejavnost ter zdravju prijazno gibanje. V tednu akcije lahko s skupnimi močmi potrdimo star latinski pregovor "Zdrav duh v zdravem telesu".

  Rok Marguč, ambasador Simbioza Giba: Preizkusite nekaj novega, premikajte meje in stopite korak naprej. Toliko, kot je različnih ljudi, obstaja tudi različnih športov, zato izkoristite teden, ki prihaja z akcijo Simbioza Giba in se pridružite.

  Prejšnji članekČAS JE ZA VPIS NA UNIVERZO V LJUBLJANI
  Naslednji članekNACIONALNI PROJEKT EZDRAVJE JE MED NAMI