NACIONALNI PROJEKT EZDRAVJE JE MED NAMI

  765

  Nacionalni projekt eZdravje prinaša v slovensko zdravstvo rabo elektronskih komunikacijskih sredstev in s tem več varnosti in kakovosti za paciente, predvsem pa učinkovitosti izvajanja zdravstvenih storitev. eZdravje, katerega zahtevna izvedba se je začela že leta 2008, združuje različne elektronske rešitve, ki se po uspešnih poskusnih fazah že širijo v uporabo po celi Sloveniji in prinašajo nov pristop zdravstva, ki je orientiran na državljane in njihove potrebe.

  Med pomembnejšimi storitvami projekta sta rešitvi eNaročanje in eRecept. eNaročanje omogoča elektronsko napotitev in hitrejše ter enostavnejše naročanje na zdravstvene storitve, ki jih izvajajo  izvajalci na sekundarni ali terciarni ravni, eRecept pa predpisovanje in izdajo zdravil preko elektronskega recepta, ki ga zdravnik pošlje v centralni sistem, od koder ga pridobi lekarna ob izdaji zdravila za pacienta. Obe novosti prinašata mnogo prednosti tako za paciente kot zdravstveno osebje.
  Da bi eZdravje in vse njegove rešitve čimbolj približalo ljudem in odgovorilo na čim več vprašanj, ki se državljanom porajajo ob projektu, Ministrstvo za zdravje organizira predavanja, delavnice in praktične predstavitve tehnoloških rešitev po celi Sloveniji.

  eZdravje v Bohinjski Bistrici

  Vabimo vas, da se nam pridružite na predstavitvi storitev projekta eZdravje na tradicionalnem letnem srečanju upokojencev Gorenjske v četrtek, 3. septembra 2015, v Bohinjski Bistrici.

  Izvedeli boste več o vseh prednostih novih rešitev, predstavniki Ministrstva za zdravje pa nam bodo praktično prikazali, kako bo elektronsko potekalo eNaročanje, in pojasnili, kako se bomo lahko naročili, če ne bomo mogli sami uporabljati spletne rešitve. Prav tako bomo izvedeli več o novostih, ki jih prinaša eRecept, ter o nacionalni mreži TeleKap, ki kot zelo učinkovit način diagnosticiranja in zdravljenja možganske kapi že deluje v bolnišnicah po celi Sloveniji.

  Pridružite se nam v Bohinjski Bistrici v četrtek, 3. septembra 2015, od 10.00 dalje.

  eZdravje po Sloveniji

  Podrobnejše informacije o eZdravju lahko preberete na www.ezdrav.si, kjer lahko spremljate tudi napovedi ostalih predstavitev eZdravja po Sloveniji. Prva med njimi bo že v petek, 28. avgusta 2015, na Trgu Svobode v Mariboru. Na stojnici, kjer boste lahko vprašali vse, kar vas zanima o rešitvah, se nam lahko pridružite kadarkoli med 10. in 18. uro.

  eZdravje pa seveda ne bo manjkalo tudi na letošnjem Festivalu tretjega življenjskega obdobja, ki bo potekal od 29. septembra do 1. oktobra 2015 v Cankarjevem domu. Vse tri dni festivala bodo predstavniki Ministrstva za zdravje obiskovalcem odgovarjali na vprašanja in jim praktično predstavili potek naročanja v sistemu eNaročanja. V okviru festivala bo 29. septembra 2015 ob 14.30 potekalo predavanje Kaj nam prinaša eZdravje, na okrogli mizi v sredo, 30. septembra, pa bodo udeleženci ob 11.30 razpravljali o tem, kaj prinašajo e-storitve starejšim.

  Prijazno vabljeni!

  Prejšnji članekSIMBIOZA GIBA SPET POVEZUJE SLOVENIJO
  Naslednji članekCERTIFIKAT KAKOVOSTI ZA CENTER ZIMZELEN