SIMBIOZ@ PONOVNO ZDRUŽUJE

  990

  SIMBIOZ@ e-pismena Slovenija 15-19. oktober 2012

  Slovenija se bo v duhu medgeneracijskega sodelovanja povezala tudi v letu 2012, ki ga je EU določila za leto aktivnega staranja in medgeneracijske solidarnosti. Projekt Simbioz@, prvi vseslovenski prostovoljski projekt za dvig računalniške pismenosti starejših, je lani privabil kar 5.706 udeležencev.
  Starejšim generacijam smo s skupnimi močmi omogočili, da so spoznale, da se »velike škatle« ni treba bati, da miška ne grize in da je »klofanje« po tipkovnici lahko zabavno. Mlajšim generacijam pa smo pokazali, kako lepo je razveseljevati in deliti svoje znanje z drugimi in da druženje s starejšimi ni povezano samo s poučevanjem osnov računalništva, ampak je polno raznih prigod iz zanimivih zgodb.

  Projekt Simbioz@, ki je lani uspešno oral ledino, se bo letos odvil med 15. in 19. oktobrom po vsej Sloveniji. Tako kot lani, ko je projekt oplemenitilo delo več kot 2.400 prostovoljcev, smo tudi letos apelirali na mlade, da se nam pridružijo. Le skupaj bomo lahko dosegli osrednji namen akcije, ki je omogočiti starejšim pozitivno izkušnjo z računalnikom, okrepiti njihovo samozavest ter jih motivirati za nadaljnje učenje, uporabo računalnika in interneta. Poleg osnov uporabe računalnika, brskanja po spletu in osnov elektronske pošte smo letošnji program delavnic obogatili tudi z dvema novima in aktualnima tematikama – družabni mediji in digitalna fotografija.

  Tudi letos želimo pustiti pečat in ustvariti nadvse uspešen projekt Simbioz@ 2012, ki bo povezal dve generaciji, doprinesel k dvigu računalniške pismenosti starejših ter ustvarjal kulturo medgeneracijske solidarnosti, ki jo bodo mladi lahko prenašali naprej in tako ustvarjali blaginjo v družbi kot celoti. To lahko storimo tudi z vašo pomočjo in s skupnim sodelovanjem. Ekipa Simbioz@ vabi k sodelovanju vse, ki jim je pomembno povezovanje dveh različnih generacij, spodbujanje mladih k prostovoljstvu in razumevanju drugih. Vse, ki želijo starejšim pomagati vstopiti v korak s časom in osvojiti prepotrebne veščine uporabe računalnika in interneta.

  Več o projektu na www.simbioza.eu, za vsa vprašanja pa smo dosegljivi na info@simbioza.eu

  Prejšnji članekPRELISTAJTE NAŠ NOVI VIRTUALNI VODNIK
  Naslednji članekKAKO JE S PODALJŠANJEM DRUŽINSKE POKOJNINE?