RAZSTAVA ŠTEFKE KORDEŽ V PV ZIMZELEN

  547

  Topolšica, 14. september 2012 – Do 15. oktobra bodo v jedilnici in avli PV Centra starejših Zimzelen v Topolšici na ogled akrili Štefke Kordeš, članice Društva šaleških likovnikov (DŠL) iz Velenja. Odprtje razstave je bilo v četrtek, 13. septembra. Udeležili so se ga stanovalci ter precej slikarkinih kolegov iz društva.

  Štefka Kordeš je po poklicu univ. dipl. ekonomistka, s slikanjem pa se je začela ukvarjati leta 1991, nekaj let pred upokojitvijo. Pravzaprav sta jo k temu spodbudila mož in sin. Ko je na njuno vprašanje, kaj bo počela v pokoju, odgovorila, da bo slikala, sta ji za rojstni dan podarila slikarski pribor ter jo vpisala v slikarski tečaj v vili Mayer v Šoštanju, ki ga je vodil akademski slikar Lojze Zavolovšek.

  »Potem je vse steklo samo,« je Štefka Kordeš povedala v pogovoru ob odprtju razstave. »Spoznavala in preizkušala sem različne tehnike, motive, začela sodelovati v slikarskih kolonijah in slikanje je postalo moj najpomembnejši hobi. Z včlanitvijo v DŠL sem dobila veliko novih prijateljev in s tem je moje življenje dobilo nov smisel, vsebino, zadovoljstvo.« Povedala je še, da nikoli ni prepozno, da začnemo z novo aktivnostjo, da se učimo in naučimo novih spretnosti. To nam obogati življenje.

  Najraje slika naravo in v naravi, ne boji se barv. Rada se udeležuje slikarskih delavnic in kolonij, saj ji je slikanje v družbi ljubše kot sami. Udeležila se je veliko skupinskih razstav, od leta 2000 pa je imela tudi več samostojnih razstav v podjetjih in ustanovah v Sloveniji.

  Odprtje razstave so s petjem in igranjem lepo popestrili trije otroci Koželjnikove družine iz Topolšice: Krištof z igranjem na kitaro, Estera z igranjem na piščal ter Modest s petjem.

  Več informacij:
  Diana Janežič
  031-798-368

  Prejšnji članekIZRAČUN ODSTOTKA TELESNE OKVARE
  Naslednji članekOBISK OSNOVNOŠOLCEV V PEGAZOVEM DOMU