RAČUNALNIK VAM LAHKO OLAJŠA VSAKDAN!

  619

  Starejše generacije pogosto nezaupljivo ter z odporom sprejemajo računalniški svet, ki vse bolj prevladuje. Vendar pa uporaba računalnika in interneta lahko izjemno olajša vsakdan ter ga poživi z mnogimi zanimivimi aktivnostmi!

  Simbioz@ bo združila dve povsem različni generaciji!

  V organizaciji Zavoda Ypsilon ekipa mladih entuziastov v mesecu oktobru pripravlja največji prostovoljski projekt te jeseni  – Simbioz@ e-pismena Slovenija, ki bo potekal po vsej Sloveniji. Mladi prostovoljci bodo namreč v tednu med 17. in 21. oktobrom starejšim dokazali, da računalnik ne grize ter da je uporaba svetovnega spleta lahko enostavna, predvsem pa zelo koristna. Osrednji namen akcije je omogočiti starejšim pozitivno izkušnjo z računalnikom, vzbuditi in okrepiti njihovo samozavest, ter jih motivirati za nadaljnjo uporabo računalnika in interneta.

  Da bo vaša starost enostavna in varnejša!

  Uporaba računalnika in svetovnega spleta prinaša nešteto koristi, med njimi naj naštejemo zgolj nekatere – v vsakem trenutku lahko poiščete številko podjetja ali posameznika, preverite delovni čas  osebnega zdravnika, najdete nešteto nasvetov iz domače lekarne ali preverite celo simptome bolezni! Preko socialnih omrežij se lahko povežete s svojimi vnuki, družino in prijatelji ter imate tako z njimi pogostejše stike! Hkrati se lahko povežete z enako mislečimi ter se udejstvujete v stvareh, ki vas zanimajo in veselijo. Na internetu lahko v trenutku preverite, kakšna je vremenska napoved, preberete najaktualnejše novice ali pa pretvarjate valute.

  Prihranite lahko čas in denar – natisnete obrazce kar preko spleta, rezervirate počitniško destinacijo in najdete najcenejše izdelke. Preko interneta lahko plačujete položnice ter se tako izognete gneči in čakanju. Uporaben je tudi za preverjanje voznih redov avtobusa in vlaka, prometnih informacij ter mnogih drugih nadvse koristnih in tudi zabavnih vsebin. Predvsem pa boste z iskanjem informacij postali bolj samostojni in samozavestni pri svojih odločitvah!

  Kaj vse se lahko naučite v pičlem enem tednu?

  Na brezplačnih delavnicah pri projektu Simbioz@ boste spoznali mnogo novega in zanimivega! Na prvi delavnici se bo predstavil sam računalnik – kako je sestavljen in za kaj se ga uporablja, pobližje pa se boste spoznali tudi z miško in si ob pisanju kratkih besedil v programu Wordu razgibali prste. Druga delavnica bo morda najbolj zanimiva, saj boste vstopili v svet svetovnega spleta, poiskali zanimive in koristne informacije ter izvedeli, da se lahko z otroci in vnuki pogovarjate tudi preko spleta. Elektronska pošta bo glavna tematika tretje delavnice. Vsak udeleženec bo odprl svoj elektronski naslov, se poigral s pisanjem, pošiljanjem in prejemanjem elektronskih sporočil. Delavnice bodo v tednu akcije potekale dopoldan in popoldan, vsaka izmed treh delavnic pa se bo tudi ponovila.

  Prijavite se lahko vsi!

  Na delavnice so vabljeni vsi – tisti, ki še niso imeli možnosti, da bi se naučili uporabe računalnika in interneta, pa tudi vsi tisti, ki računalnik že poznajo, a želijo svoje znanje izpopolniti ali obnoviti. Prijave za prostovoljce in udeležence so možne preko spletne strani

  Prejšnji članekZA NEGO NA DOMU IŠČEJO UPOKOJENKO
  Naslednji članekUPOČASNIMO STARANJE Z REDNO TELOVADBO