PRIHRANITE – VARČUJTE Z ENERGIJO IN VODO

  544

  V skladu z usmeritvijo Skupnosti socialnih zavodov Slovenije tudi v podporo starejšim v domačem okolju, se je Skupnost povezala z izvajalci projekta Achieve, katerega namen je znižati stroške za energijo v gospodinjstvih.

  Varčevanje ni pomembno samo zaradi skrbi za okolje, pač pa je v času, ko so cene energentov vse višje, nujno. Društvo Focus sodeluje v evropskemu projektu Achieve, ki predvsem gospodinjstvom z nižjimi prihodki, pomaga znižati energetske stroške.

  Kdo ima pravico do brezplačne analize?

  Gospodinjstva, ki imajo največje tveganje za energetsko revščino, imajo možnost da se na Društvu Focus prijavijo za obisk energetskega svetovalca. Sem sodijo gospodinjstva, ki so prejemniki socialne pomoči ali njihov dohodek ne presega 300 € neto mesečno na člana gospodinjstva. Zaenkrat je pogoj tudi, da se gospodinjstvo nahaja v Mestni občini Ljubljana.

  Energetski svetovalec bo analiziral porabo energije in vode v stanovanju ter svetoval, kako zmanjšati porabo in posledično znižati račune za energijo in vodo. Namestil bo tudi enostavne brezplačne pripomočke in naprave za varčevanje z energijo in vodo, ter porabnikom pomagal razumeti, kako vplivati na stroške za omenjena nujna vira.

  Vsak prihranek šteje

  Po opisu projekta sodeč, naj bi gospodinjstva prihranila do 100 evrov na leto. Po udeležbi v programu, pa naj bi se izboljšalo tudi zdravje in počutje v gospodinjstvih, zmanjšala naj bi se družbena izključenost in marginaliziranje gospodinjstev, ki se soočajo z energetsko revščino. Društvo Focus pričakuje povečanje razumevanja in vzpostavitev komunikacije med različnimi lokalnimi akterji, ki morajo sodelovati pri zmanjševanju energetske revščine.
  Podatki o projektu in možnosti vključitva vanj, bodo potencialnim upoabnikom in svojcem na voljo tudi v domovih, ki prihajajo v stik s starejšimi ob zanimanju za sprejem in ob izvajanju pomoči na domu.
  Na povezavi http://achieve-project.eu


  Društvo Focus
  http://www.focus.si
  Trubarjeva 50, 1000 Ljubljana

  Prejšnji članekKONCERT IN DELAVNICA NA LJUBLJANSKEM GRADU
  Naslednji članekDOM VIHARNIK JE ODPRL SVOJA VRATA