PRIHAJA 25. SLOVENSKI FESTIVAL VIN

400

Žlahten utrip vseh vinorodnih dežel Slovenije bodo vsi ljubitelji vina lahko okusili na že 25. ediciji najprestižnejšega dogodka s področja kulture pitja vina – Slovenskem festivalu vin, ki bo tokrat potekal v Cankarjevem domu, natančneje v četrtek in petek, 16. in 17. novembra, od 16. do 21. ure. Vstopnice so že v prodaji.

 Organizatorji festivala napovedujejo izjemno bogat festival, na katerem pričakujejo več kot 120 vinarjev vseh vinorodnih dežel Slovenije in veliko tujih z več kot 550 vinskimi vzorci ter številna kulinarična doživetja. Na dogodku bodo predstavljena tudi najbolje ocenjena vina z letošnjega strokovnega ocenjevanja vin, ki ga vodi prof. dr. Tatjana Košmerl. Razglasitev zmagovalcev bo potekala prvi dan festivala ob 16. uri.

Za obiskovalce bodo na voljo tudi vodene vinske delavnice, ki jih ne gre zamuditi – spoznavanje najbolje ocenjenih vin z letošnjega ocenjevanja, degustacija vin v temi, delavnica vina in čokolade, delavnica slikanja ob vinu Arty Party, degustacija vin nove kleti FOUCH, Masterclass degustacija vin iz Veneta – kleti Masi. Novost pa je predstavitev Degustacije na daljavo Digital Wine Tasting, ki ga tokrat brezplačno na festivalu predstavlja BIC Ljubljana in bo v petek, 17. novembra ob 15. uri v  dvorani M1. Vinarji pa bodo svoja vprašanja, kako prodreti na angleški trg, povprašali v četrtek, 16. novembra, ob 14.45, ustanovitelja Glass of Bubbly g. Christopherja Walkey-a.

DELAVNICE IN VSTOPNICE ZA UPOKOJENCE

Vstopnice za delavnice so že na voljo na spletni strani proticket.si. Vstopnice po ugodnejši ceni za upokojence pa bodo na voljo na blagajnah na dan festivala, kjer si z veljavnim upokojenskim dokazilom lahko starejši vstopnico zagotovite za le 25 €.

Več o dogajanju in sodelujočih na spletni strani Slovenskega festivala vin,  Facebook in Instragram profilu.

Prireditev je del programa NOVEMBER GOURMET LJUBLJANA

Organizator Slovenskega festivala vin – Proevent d.o.o.

Prejšnji članekZPS: OGREVANJE S KLIMATSKO NAPRAVO – DA ALI NE?
Naslednji članekZPS NASVET: PERILO SUŠITE V SUŠILNEM STROJU