PRAZNOVANJE NOVEGA LETA V PEGAZOVEM DOMU

  434

  V Pegazovem domu smo spet preživeli vesel praznični december. Potem ko smo postavili in okrasili božično drevesce, nas je obiskal prvi dobri mož Miklavž, ki nas je vse do zadnjega obdaril. Občudovali smo stojnice ročnih del naših stanovalcev, prisluhnili koncertu učencev glasbene šole Rogaška Slatina in se veselili obiskov županov iz občin naših stanovalcev.

  In tako smo nazadnje le dočakali že tradicionalno novoletno zabavo za stanovalce Pegazovega doma, s katero smo v pričakovanju izpolnjenih želja povabili leto 2015, da se nam pridruži. Praznovanje novoletne zabave se je začelo s slavnostnim kosilom v vseh skupinah in končalo s presenečenjem.

  Prisluhnili smo narodno-zabavni glasbi v zasedbi Gregorja Bevca na harmoniki in Sebastijana Plevnika na kitari. Oba sta dijaka četrtega letnika programa Tehnik optik. Ob prijetni glasbi so nadaljevale citrarki in kitaristka iz Glasbene šole Rogaška Slatina. Plesna skupina Country mačke iz Kranja so nas v kavbojskem valu popeljale na Divji zahod. Prisluhnili smo pevski skupini Univerze za tretje življenjsko obdobje Rogaška Slatina, ki gojijo starogradske pesmi, romance in balade. Petra Preininger in Davor Stojakovič sta nas s plesnimi koraki zapeljala v čačača, rumbo in jive. Predstavila se je otroška folklorna skupina, skavti so z Lučjo miru iz Betlehema prinesli mir vsem, še posebej tistim, ki ga nimajo. Tudi direktorica Kristina Kampuš je s toplimi in spodbudnimi besedami s stanovalci nazdravila letu, ki prihaja.

  Stanovalci so na koncu dočakali še težko pričakovano presenečanje. Naše zaposlene so kot navijačice na Gamsovo že skoraj ponarodelo pesem »Kdor ne skače, ni Sloven’c« razigrano zaplesale in požele velik nasmeh in aplavz naših stanovalcev. Tako smo se od novega leta poslovili nasmejano in v dobri družbi.


  Alja Hajdinjak
  socialna delavka

  Več: PEGAZOV DOM

  Prejšnji članekALI SO KEKSI ZA ZAJTRK RES DOBRA IZBIRA?
  Naslednji članekPLES ZIME NA LJUBLJANSKEM GRADU