PRAZNIK: PEGAZOV DOM OBISKALI ŠEMPETRANI

  565

  Sobota, 14. decembra je bila za stanovalce Pegazovega doma praznična in polna prijetnega vzdušja, popoldan so nas namreč obiskali Šempetrani. Pod tem imenom so se zvrstili številni nastopajoči gostje.


  Začel je šempeterski župnik s sveto mašo, v kateri je sodeloval dekliški pevski zbor. Mlada dekleta so s svojimi čudovitimi glasovi napolnila celoten prostor, predvsem pa naša srca. Slišali smo, da korenine tega lepega petja izhajajo celo iz Rogaške Slatine, saj je bila Tanja Pirš tista prva, ki je svoje pevsko znanje in talent pred mnogimi leti prenašala na dekleta v Bistrici ob Sotli…S petjem so se pridružile še druge članice cerkvenega pevskega zbora,  ki delujejo tudi kot skupina »vaške pevke«.

  Takoj ko se je oglasila harmonika, so se v sproščenem vzdušju zavrteli naši stanovalci in tudi gostje iz Bistrice/Sotli.

  Med Šempetrani se verjetno nič ne zgodi brez Francija Černelča, človeka, ki je dobil že toliko priznanj in pohval, da na tem mestu ni potrebno nič dodati. Franci je dopolnjeval program s petjem, harmoniko, ena izmed posebej doživetih točk je bila, ko sta skupaj z ženo Lenko zapela.

  Lenka Černelč je bila tudi voditeljica celotnega programa. S svojo pozitivno karizmo nas je prevzela, njen simpatičen glas, iz katerega je vseskozi izžarevala iskrenost, dobra volja, pa še vedno slišimo…

  Svoj »prispevek« je dodal Tonči Babič, znani pisec aforizmov, ki nas je poučil o tem, kaj je strah in kako se odzivamo na to »puhlo« nadlogo današnjega časa…
  Še veliko drugih je bilo, ki so nam skupaj z že naštetimi podarili veliko božično darilo – svoj čas, svoje glasove, pesmi, glasbo, recital, sveto mašo in tudi košček svojega srca. To darilo so obogatili še s košarami dobrot, ki so jih gospodinje spekle za naše stanovalce, ob tem ni manjkal niti kozarček bistriškega vina ali soka.

  Z veliko hvaležnostjo se zahvaljujem vsem, ki so bili to popoldan z nami in našimi stanovalci. Kar so nam Šempetrani podarili, je neprecenljivo, upam, da bomo lahko delček te iskrenosti, dobre volje, optimizma prenesli v tem prazničnem času naprej – med sostanovalce, med prijatelje, v svoje družine…

  Kristina Kampuš
  direktorica Pegazovega doma

  Več:

  PEGAZOV DOM

  Prejšnji članekbolha.com: MERCEDES 230, OLDTIMER, 6.900 € PRODAM
  Naslednji članekPRVO LETO DELOVANJA ZDUS-ove SVETOVALNICE