POSTAJAM NAGLUŠEN. KAM PO SLUŠNI APARAT?

  742

  Povzemamo nekatera pogosta vprašanja, ki prihajajo v naš klicni center. Več odgovorov si lahko preberete v naši brošuri "STAREJŠI – SREČNEJŠI". Klinite TUKAJ, ali nas pokličite in si naročite svojo. Pošljemo jo brezplačno.

  DOMA MI OČITAJO, DA POSTAJAM NAGLUŠEN. KAKŠEN JE POSTOPEK DO SLUŠNEGA APARATA?

  S starostjo poleg drugih zdravstvenih težav začnemo opažati, da tudi slabše prepoznavamo glasove okoli sebe. Kako si pri tem pomagati? Za odgovore smo povprašali ing. Mirka Robbo iz podjetja Posluh za sluh:

  »Najprej je treba ugotoviti, da gluhota ni nobena sramota. Naša sposobnost slišanja se s starostjo spreminja na slabše, podobno kot se zmanjšuje naša sposobnost za gledanje od blizu (branje). Statistike kažejo, da ima 7 od 10 starostnikov nad 70 let težave s sluhom, pa naj si to priznajo ali ne. Takrat lahko postanejo tudi tako preproste stvari, kot je telefonski klic, zelo težke.

  Zgodi se, da pride nekdo k starejšemu človeku na obisk, pa ga s hišnim zvoncem nikakor ne more priklicati, da bi mu odprl, ker ga ta preprosto ne sliši. Vse to zelo vpliva na socialno življenje starejših ljudi. Največkrat se zgodi, da izguba sluha ni enaka na vseh pogovornih frekvencah. Nižje frekvence so lahko le rahlo prizadete, višje pa zelo močno. Človek v tem primeru sploh nima občutka, da slabše sliši, vendar sogovornika ne razume. Ima občutek, da drugi govorijo nerazločno.

  Kako do slušnega aparata, lahko izveste na spletni strani Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije ter na spletni strani našega podjetja. Ta pot je še vedno dolga in zapletena, zato upamo, da bodo  zmogljivi slušni aparati kmalu na voljo v prosti prodaji v lekarnah  in specializiranih prodajalnah.

  Vsekakor pa odsvetujem nakup slušnega aparata prek prodaje TOP SHOP ali prek spleta. Preprosto zato, ker je treba izgubo sluha najprej izmeriti, da lahko izberemo pravo rešitev. In drugič: velikokrat se taki pripomočki reklamirajo kot slušni pripomočki, v škatlici pa nato preberete, da so to le ojačevalci zvoka.«

  Za več informacij, kliknite:

  www.posluh.si

  Prejšnji članekSOCIALNO PODJETJE NUDI POMOČ NA DOMU
  Naslednji članekČE VAS ZANIMA HONORARNI ZASLUŽEK…