POMEMBNA ZMAGA V BOJU Z ODERUŠKIMI KREDITI

  536

  Zveza potrošnikov Slovenije dosegla pomembno spremembo v korist kreditojemalcev oderuških kreditov.

  Na podlagi predloga ZPS je prišlo do pomembne spremembe 135. člena Zakona o izvršbi in zavarovanju, ki bistveno olajšuje reševanje problemov potrošnikov, ki so najeli oderuške kredite pri podjetjih, ki se s potrošniškim kreditiranjem ne smejo ukvarjati.

   
  Od uveljavitve spremembe zakona, to je od začetka letošnjega avgusta, lahko dolžnik s pisno izjavo, ki jo pošlje svojemu delodajalcu, prekliče upravno izplačilno prepoved. S takšno izjavo lahko potrošnik, ki je vrnil znesek, ki ga je prejel na podlagi sporne (nične) kreditne pogodbe, sam ustavi odtegovanje obrokov od svoje plače ali pokojnine in za to ni več potrebno posredovanje sodišča z izdajo začasne odredbe.   

  Še naprej pa bo ZPS pomagala tistim potrošnikom, ki so zaradi ničnih kreditnih pogodb preplačali kredite in morajo preplačilo izterjati po sodni poti. Do sedaj je tožbo vložilo že več kot 20 članov ZPS.
  Več: http://www.zps.si/index.php/osebne-finance-sp-1406526635/krediti/6961-dosegli-smo-pomembno-spremembo-v-korist-kreditojemalcev-oderuskih-kreditov

  Prejšnji članekALI DRUŽBA ŽIVALI RES PODALJŠUJE ŽIVLJENJE?
  Naslednji članekRAZSTAVA SLIK, SLADKA GORA IN KOSTRIVNICA