POGOVORI, PETJE IN SMEH S KLOVNESO SO TERAPEVTSKI

1114

Simpatična, polna energije Rdeča noska Vandra, ki nadvse rada vandra, se je vsako sredo od februarja dalje mudila na obisku v Pegazovem domu … no, obiskali smo se na daljavo, čutili pa zelo na blizu. Z junijem odhaja nazaj v bolnico, k nam pa pride klovnesa Mafalda. Rdeči noski pridejo pod okna Pegazovega doma 24.05. ob 10.30 uri in če greste mimo, se ustavite in si  poglejte njihovo zabavno ulično predstavo, zagotovo vam prineso nasmeh na obraz.

Klovneso Vandro je lepo pobliže spoznati. Veronika V.  ji je tako mimogrede navrgla, da je noben moški noče, pa četudi si redno da lepo urediti frizuro. Marija B. je pozabila na vse bolečine in se spet široko smejala, kot zna le ona, ko je Vandra ubrano zapela Ne čakaj pomladi, ne čakaj na maj in svoj performans pospremila z igranjem na ukulele. Jožici je izbrala Na planincah sončece sije. Štefan K. je z Vandro zapel Mi se imamo radi in ker je vedno zaljubljen, mu je pokazala dva ptička ter si ju pripela za klobuk. Božena B. pravi, da je Vandra zelo živahna in popestri bivanje v domu in jo bomo zelo pogrešali.

Klovnesa Vandra je takole strnila svoje vtise o naših srečanjih: Vandra se ob sredah skrbno pripravi na druženja s stanovalkami in stanovalci. Prijazna in simpatična Mateja Fidler vedno poskrbi za dobro vzdušje v sobi, kjer se srečamo preko računalnika in vse to lepo zorganizira in nas povezuje. Brez nje teh srečanj ne bi mogli izvajati. Moram reči, da vsakokrat srečam izjemno zanimive stanovalke in stanovalce. Rada jih povprašam po tem kaj jedo in ugotovim, da so z jedačo v domu zelo zadovoljni. Tudi samo vzdušje in kolektiv je vedno pohvaljeno in res je lepo videti zadovoljne stanovalce. Drugače pa radi klepetamo o življenju, o družinskih članih, kot so vnuki in pravnuki in o marsičem. Včasih govorimo o poklicih, včasih pa kar tako nekaj čisto preprostega. Recimo o rožah in oblekah. Ko nam je fino, pa si tudi zapojemo. Moram reči, da je to eden izmed najlepših trenutkov, ker si tako lepo krajšamo čas – s pesmijo. Včasih me kdo močno spravi v smeh in moram vam povedati tudi to, da kdaj pa kdaj skupaj zaplešemo. To so res čudoviti trenutki, ki jih ne bom nikoli pozabila. Rada bi se vsem vam lepo zahvalila za vašo prijaznost, dobro voljo, zaupanje in vaš čas. Hvala tudi, da ste Vandro tako lepo sprejeli medse – včasih sem se počutila kot del vaše družine. Hvala vam iz srca!

Mateja Fidler, delovna terapevtka

Več: PEGAZOV DOM

Prejšnji članekPAMETNE NAPRAVE IN (NE)VARNOST VAŠIH PODATKOV
Naslednji članekPEGAZOV DOM V SVETU MAVRIČNIH BARV