PODALJŠEVANJE MLADOSTI NA NARAVEN NAČIN

  355

  Radenci, 3. 10. 2014 – V Radencih danes potekajo že III. Dosorjevi strokovni dnevi, ki so posvečeni tematiki podaljševanja mladosti na naraven način. Predavanja številnih strokovnjakov se dotikajo sodobnih metod zdravljenja urinske inkontinence, preprečevanje inkontinence z vajami za krepitev mišic medeničnega dna, bioidentičnih hormonov ter sodobnih zdravstvenih oskrb oseb z inkontinenco.

  Na III. Dosorjevih strokovnih dnevih danes številni strokovnjaki s področja medicine razpravljajo o podaljševanju mladosti na naraven način. Dogodek, ki se ga je udeležilo več kot 30 udeležencev, je s pozdravnim nagovorom odprl župan občine Radenci  gospod Janez Rihtarič.  Uvodu je sledil krajši glasbeni predah za katerega je poskrbel  DOSOR-jev pevski zbor.

  Dogodek se nadaljuje s predavanjem dr. Lucije Dežman Vrabič, ki bo spregovorila o temi Ženske in moški – aktivno o staranju, nato pa bo dr. Adolf Lukanovič predaval o sodobnih metodah zdravljenja urinske inkontinence. Mag. Darija Ščepanović bo predstavila metode za preprečevanje inkontinence z vajami za krepitev mišic medeničnega dna.  Ob  13:15  bo dr. Sanja Toljan iz Zagreba  spregovorila o bioidentičnih hormonih, ki lahko zavirajo staranje in se dotaknila aktualne Anti Age medicine. Sledilo bo predavanje ge. Bernarde Mudrovčič o sodobni zdravstveni oskrbi oseb z inkontinenco.
  Strokovno srečanje bo zaključila vodja zdravstvene nege  Zlatka Murtić, ki bo  predstavila Geriatrično gerontološki center DOSOR-ja v skrbi za  starejše s kronično  boleznijo in vlogo zdravstvene nege v njem. Za udeležence bo organiziran tudi ogled DOSOR-ja ter kosilo.

  Zlatka Murtić, dipl. m.s., mag. zn.: » Staranje je neizogiben del človekovega življenja. Prinaša nam sicer izkušnje in modrost,  a tudi številne telesne, duševne in socialne spremembe. Če želimo, da bo  tudi jesen našega življenja kvalitetna in vitalna, se moramo nanjo pripravljati skozi vsa predhodna obdobja.  Letošnji Dosorjevi dnevi so namenjeni  ne le strokovni diskusiji, ampak tudi  pripravi  na staranje vseh udeležencev.«

  Prejšnji članekbolha.com: HYALURON PROTI STARANJU KOŽE
  Naslednji članekZAČETEK CEPLJENJA PROTI SEZONSKI GRIPI