PESTRA PREDNOVOLETNA ZABAVA V MGC BISTRICA

  511

  Zakorakali smo že globoko v veseli december. Na to nas ne opozarjajo samo okrašene ulice, trgovine, poslovni prostori, stanovanja in podobno. V veselem decembru se zvrstijo tudi mnoge prednovoletne zabave, kjer se zbrani v skupnem druženju poveselijo, seveda v tistem pravem božično-novoletnem vzdušju.

  Prav takšno prednovoletno prireditev so v petek, 19. decembra 2014, pripravili v Medgeneracijskem centru Bistrica v Domžalah, kjer so ob bogatem programu poskrbeli, da so njihovi stanovalci doživeli res pravi božično-novoletni utrip. In kar je najbolj pomembno, da so ga doživeli skupaj ob druženju.

  Ker gre za Medgeneracijski center, je seveda logično, da so v programu, ki so ga pripravili za to prireditev, sodelovali nastopajoči vseh starosti. Prireditev se je pričela s skladbo Na Božično noč, ki sta jo zapela Zala Ivanović Loparec in Lea Kurmanšek iz Osnovne šole Domžale, na kitari pa ju je spremljala Špela Hribar, ki je kasneje zaigrala še dve skladbi in s svojim glasom očarala prisotne. Tudi tokrat ni manjkal ansambel Dolomiti, ki ob raznih prilikah v MGC Bistrica z glasbo poskrbi za zabavni del. Člani folklorne skupine Pušelc iz Ljubljane so zapeli, zaplesali in odigrali tudi zanimiv skeč, ki je dodobra nasmejal stanovalce MGC Bistrica. Tudi tokrat niso manjkale članice plesne skupine Sovice. Nežnejši del občinstva pa je očaral Sean Filipović iz OŠ Domžale, ki je s svojim glasom spravil iz oči marsikatero solzo. Prireditev je vodila Darja Okleščen.

  Za takšno prednovoletno prireditev se tudi spodobi, da jo obišče kakšen izmed dobrih treh mož. Prišel je Božiček, sicer vidno shujšan, kar razumemo, saj smo že kar nekaj časa v recesiji, zaradi tega pa smo morali vsi zategniti pasove. In tudi Božiček ga je več kot očitno dodobra zategnil. Kljub tem pa je imel s seboj za stanovalce nekaj sladkih dobrot. Za poseben zaključek programa, pred slavnostno večerjo, pa so poskrbeli zaposleni v MGC Bistrica, ko so skupaj zapeli zimzeleno skladbo Silvestrski poljub. Petard in raket ni bilo. Bilo je pa čutiti tisti pravi utrip zadovoljstva in sreče, ki ju lahko doživiš samo med veselimi ljudmi. Po programu je sledila še slavnostna večerja. Po njej pa srečelov in novoletni ples z ansamblom Dolomiti. In seveda voščila!

  Avtor: Miha Ulčar

  Domžalski Senior resort MGC Bistrica si je pridobil ta naziv, kot edini tovrstni center za starejše, ki ima tako rekoč pod isto streho ‘klasični’ del stavbe z vsemi značilnosti doma za starejše, v drugem delu, pa oskrbovana stanovanja, ki so prilagojena potrebam starejših.

  Vse storitve, ki jih ponuja MGC Bistrica, od prehrane do raznovrstne zdravstvene oskrbe, med katerimi je tudi zobozdravstvena, in lekarne, knjižnice, kavarne ali raznih delavnic, so dosegljive dobesedno v copatah. Domski del, v katerem je 69 nadstandardnih, od 20 m² do 35 m² velikih sob za 103 stanovalce, in drugi del v katerem je 82 oskrbovanih stanovanj, je namreč povezanih, tako da deluje kot zaključena celota ene stavbe.

  Vesele božične praznike in Srečno novo leto 2015,
  vam želi kolektiv Medgeneracijskega centra Bistrica!

  Več informacij:

  RECEPCIJA

  Medgeneracijski center Bistrica
  Cesta talcev 10,
  1230 Domžale
  Telefon: + 386 (0)1 72 97 310
  Spletna pošta: info@mgc-bistrica.siSpletna stran: www.mgc-bistrica.si 

  DOM STAREJŠIH

  Kontaktna oseba: Nada Slak
  Telefon: +386 (0)51 273 969         
  Spletna pošta: nada.slak@mgc-bistrica.si  

  OSKRBOVANA STANOVANJA

  Kontaktna oseba: Benita Kovič
  Telefon: +386 (0)31 647 333
  Spletna pošta: info.benep@gmail.com  

  Prejšnji članekV LETU 2015 OBVEZNE ENERGETSKE IZKAZNICE
  Naslednji članekMIT IN DEJSTVO O TOPLICAH.