PEGAZOV DOM PRAZNOVAL 11. OBLETNICO

  524

  V Pegazovem domu smo se odločili, da bomo 11. obletnico praznovali drugače, kot smo vse doslej. Naša želja je bila, da imajo največ od praznovanja naši stanovalci. Praznovanje je potekalo prisrčno, zabavno in v veliko zadovoljstvo stanovalcev doma.


  Celotna vodstvena ekipa – direktorica, vodja ZNO, socialna delavka, fizioterapevt, delovna terapevtka in šef kuhinje smo se vsak dan posvetili eni gospodinjski skupini.

  Zjutraj, od 7:30 dalje, smo pripravljali zajtrk, ki je bil seveda drugačen, kot so sicer. Direktorica je pekla palačinke, za katere smo zaposleni prinesli domače marmelade. Šef kuhinje je pripravljal omlete po želji, jajčka z ocvirki, brez, fizioterapevt Ivan je bil glavni pri pripravi toplih sendvičev, vsi ostali so poskrbeli še za druge dobrote – pršut z melono, šunko,  sveže stisnjen pomarančni sok in druge napitke idr. ter postregli stanovalcem. Stanovalci so bili prijetno presenečeni.

  Po obilnem zajtrku je pod vodstvom fizioterapevta sledila skupna telovadba, da smo porabili nekaj pridobljenih kalorij. Za tem smo organizirali kviz, na koncu je sledilo še največje presenečenje. Naša ekipa se je prelevila v igralce. Uprizorili smo pravo družinsko komedijo, v kateri je »grunt od stare mame prešel v tuje roke, ker so se lastni otroci prikazali le za furež in Veliko noč«. Stanovalci so bili navdušeni in do solz nasmejani.  K praznovanju spada še zdravica. S penečim vinom, jagodami in pesmijo smo nazdravili 11. obletnici Pegazovega doma.

  Največja vrednost za stanovalce je, da smo vse to pripravili mi, njihova druga družina, v mnogih primerih pa tudi edina.

  Kristina Kampuš, direktorica
  Več: PEGAZOV DOM

  Prejšnji članekOMEGA 3 KISLINE – BREZ ZAVAJANJA
  Naslednji članekNOVI PODATKI O ZDRAVJU V OBČINAH