PEGAZOV DOM PRAZNOVAL 10 LETNICO

  670

  7. aprila je Pegazov dom obeležil 10 let svojega delovanja. Na prireditvi je direktorica doma Kristina Kampuš povzela dogajanje v tem obdobju, od začetkov, ko je dom oral ledino na področju varstva starejših po konceptu gospodinjskih skupnosti, do vsebin in dosežkov, ki so se v vseh letih dodajali domskemu življenju, o bogatem sodelovanje z institucijami v lokalnem okolju – šolami, vrtcem, knjižnico, društvi,  lokalno skupnostjo ter se ob koncu zahvalila vsem zaposlenim, vsem sponzorjem in  donatorjem. Z zbranimi sredstvi naj bi v letošnjem letu nabavili napravo Motomed Letto, ki bo namenjena gibalni terapiji stanovalcev v ležečem položaju s funkcijo razgibavanja nog.

  Posebej je izpostavila pomen medsebojnih odnosov, tako med zaposlenimi kot med stanovalci, saj le ti ključno vplivajo na kakovost bivanja, domačnost in toplino v domu.

  Zbrane sta nagovorila tudi lastnik podjetja Comett domovi Matjaž Čampa, župan Občine Rogaška Slatina, mag. Branko Kidrič in predsednik skupščine SSZS, Samo Beričič.

  Kako je bilo pred 10 leti in kako je živeti v Pegazovem domu je povedala ga. Božena Bofulin, ki je v Pegazovem domu stanovalka od prvega dne odprtja doma.

  V spremljajočem programu je zapel domski pevski zbor, sestavljen iz stanovalcev in zaposlenih, brata Drofenik, Matija na klavirju in Lovro na violončelu ter glasbeni gost Oto Pestner.

  Pogostitev je sestavni del praznovanja. Kuharji in kuharice v Pegazovem domu so se ob tej priložnosti še posebej izkazali, svoj prispevek pa je dodalo tudi društvo Gaja, ki je pripravilo kulinarično razstavo, po prireditvi pa so se razstavljene dobrote podelile med stanovalce in obiskovalce prireditve.

  Zaradi prostorske stiske oz. bolje rečeno koncepta doma 4. generacije, ki nima velikih centralnih prostorov,  so stanovalci prireditev neposredno spremljali na TV v svojih skupinah, pred prireditvijo pa so jih na skupinah obiskali in jim zaplesali plesalci otroške folklorne skupine iz Kostrivnice.

  Več: Pegazov dom

  Prejšnji članekTEST PROTIVIRUSNIH PROGRAMOV IN ZBIRK
  Naslednji članekDOSOR: 8. MEDNARODNA LIKOVNA KOLONIJA