PEGAZOV DOM: PET MINUT ZA ZDRAVJE

  1032

  Namen promocije zdravja na delovnem mestu je spodbujanje zdravega življenjskega sloga (izboljšanje prehranjevalnih navad, promoviranje telesne dejavnosti, opustitev kajenja,) zmanjšanje stresa na delovnem mestu, boljši medsebojni odnosi, boljša komunikacija na delovnem mestu, krepitev in varovanje duševnega zdravja in boljšega počutja, povečanje zadovoljstva zaposlenih, ustvarjanje zadovoljnih delovnih mest, itd.

  Tudi v Pegazovem domu se zavedamo pomena zdravja, tako na delovnem mestu kot tudi v osebnem in družinskem življenju. Zaposlene na več načinov spodbujamo k zdravemu življenjskemu slogu. Skupina za promocijo zdravja je pripravila letni program pohodov, kolesarjenja po bližnji okolici, vsak mesec je planirana vsaj ena skupna akcija. Tako združujemo gibanje na prostem in prijetno druženje izven delovnega okolja. Ker pa je pomemben vsak dan, smo se odločili, da vsak dan namenimo 5 minut za zdravje. V dopoldanskem času, pred kosilom, se po  domskem ozvočenju predvaja vodena vadba, ki je namenjena tako zaposlenim kot tudi stanovalcem in obiskovalcem. Vaje so prilagojene vsem generacijam.  5 – minutna vadba je med vsemi udeleženci dobro sprejeta. Čeprav si marsikdo išče izgovor, da ni časa, smo dokazali, da to ne drži.  5 minut je vedno časa in to je dovolj, da naredimo nekaj preprostih a učinkovitih vaj za naše telo. Veseli smo, da smo k 5 – minutni vadbi pritegnili stanovalce in tudi priložnostne obiskovalce. Tu in tam nas še kdo čudno pogleda, a večina se nam pridruži.

  V sklopu promocije zdravja na delovnem mestu objavljamo tudi razne napotke glede prehrane, obvladovanja stresa ter na splošno zdravega življenjskega sloga.

  Z aktivnostmi bomo nadaljevali in verjamemo, da bodo ta druženja in vadba privabila vedno več zainteresiranih, saj se vsi zavedamo, da je v življenju na prvem mestu zdravje.

  Ivan Žerjav, fizioterapevt
  VEČ: PEGAZOV DOM

  Prejšnji članekENERGIJSKE PIJAČE ZA DELO POZNO V NOČ?
  Naslednji članekTELEKOM SLOVENIJE IN ZDUS ZA E-OSKRBO