ODPRAVIMO OVIRE Z DVIGALNO NAPRAVO

  485

  Tendenca razvoja oskrbe starejših v Evropi je, da poskušamo starostnikom omogočiti čimdlje ostati v domačem okolju. S pomočjo družine ali organizacijo pomoči na domu ter odpravo arhitekturnih ovir, ki bi nas lahko omejevale pri gibanju, lahko to dobo v mnogih primerih uspešno podaljšamo. Nekatere arhitekturne ovire odpravimo z gradbenimi posegi, druge lahko premostimo z različnimi tehničnimi pripomočki.
   

  KO STOPNICE NISO VEČ OVIRA

  Podjetje JR PRODUCT d.o.o. se že več kot 15 let uspešno ukvarja s svetovanjem, projektiranjem, dobavo, vgradnjo in vzdrževanjem dvigalnih naprav, ki so namenjene transportu onemoglih in gibalno oviranih oseb. V prodajni program sodijo stopniščni dvižni stoli, stopniščne dvižne ploščadi, vertikalne dvižne ploščadi, stropna dvigala, stopniščni vzpenjalci in ostala oprema za odpravo arhitekturnih ovir (klančine, lifterji, bazenska dvigala, EURO ključavnice). Naprave so namenjene za vgradnjo v zasebne in javne objekte – torej povsod tam, kjer je gibalno oviranim osebam onemogočen neposreden dostop.

  RAZLAGA TEHNIČNIH IZRAZOV

  Vertikalna dvižna ploščad (home lift) omogoča navpičnen dvig in spust osebam na invalidskih vozičkih. Stopniščna dvižna ploščad omogoča osebam na vozičkih dvig in spust po stopnicah (ravnih in zavitih). Stopniščni dvižni stol pa omogoča ljudem z gibalnimi težavami udoben in enostaven prehod z ene etaže na drugo po ravnem ali zavitem stopnišču. Pogosto se za občasen ali trajen prevoz ljudi na invalidskih vozičkih po stopnicah uporablja stopniščni vzpenjalec, imenovan tudi goseničar. To je prenosljiva naprava na gosenicah, ki omogoča prevoz osebe na vozičku po stopnicah. V naši ponudbi so tudi stropna dvigala, ki so zelo uporabna za dvig in prenos bolnika ali gibalno ovirane osebe v spalnici ali kopalnici, tako doma kot v javnih ustanovah (bolnicah ali domovih za starejše, itd.)

  INFORMACIJE

  Ste v dilemi, ali bi bila katera od naštetih rešitev primerna tudi za vaš primer? Pokličite ali pišite ing. Jurejevčiču in povprašajte.

  JR PRODUCT d.o.o.
  Stegne 7
  1000 Ljubljana

  kontaktna oseba: Roman Jurejevčič

  telefon: 01 511 44 82
  GSM: 041 676 110

  e-pošta: jr.product@amis.netspletna stran: www.jr-product.si

  Prejšnji članekNOVE REŠITVE POMOČI NA DOMU: ZA VSAKO DRUŽINO
  Naslednji članekOSTEOPOROZA – BOLEZEN KRHKIH KOSTI