OD MINERALNIH VOD DO VELIKONOČNIH DOBROT

  543

  V četrtek smo v Pegazovem domu prisluhnili gospe Aleksandri Saši Krumpak, ki nam je povedala veliko zanimivega na temo »Zakaj so mineralne vode iz Rogaške Slatine zdravilne v povezavi s Hipokratom in štirimi elementi«.

  Dotaknili smo se zgodovine – Hipokrata, Pegasa, grofa Zrinjskega in prišli do mineralnih vod, ki se jih ne da ustvariti umetno in imajo veliko zdravilno moč. Pijmo ustekleničene! Donat Mg je z magnezijem najbogatejša mineralna voda na svetu, ki se uporablja za zdravilne namene. Naravna mineralna voda Donat Mg je stara okoli 8000 let in je dokazano zdravilna. Govorili smo še o Templ(j)u in Styrii ter navadni vodi iz pipe. Ugotovili smo kako je v naravi vse povezano v štirih elementih, ki so zemlja, zrak, voda in ogenj.

  V dneh pred veliko nočjo smo prostore praznično okrasili, na delavnicah ustvarjali, barvali, izrezovali razne dekoracije, krasili pirhe, jih obložili z zelišči in cvetlicami. Na vsaki skupini v domu so gospodinje spekle potico, skuhale šunko in nastrgale hren. Gospa Anica Colnarič je na kuharski skupini spekla mlinčevko, kot jo odlično zna. Velika noč je največji krščanski praznik zato smo poudarjeno poskrbeli za duhovno oskrbo – bili sta dve sv. maši, možnost sv. spovedi in blagoslov jedi.

  Mateja Fidler, delovna terapevtka

  Več: PEGAZOV DOM

  Prejšnji članekJE DOM ZA STAREJŠE RES EDINA REŠITEV?
  Naslednji članekYARIS 2104 PRIHAJA NA CESTE KONEC POLETJA