OBSEŽEN SEZNAM DNEVNIH CENTROV ZA STAREJŠE

  575

  Podajamo vam najpopolnejši seznam dnevnih centrov aktivnosti za starejše. Podatke smo povzeli iz podatkov SSZS, spletne strani Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve in ostalih spletnih virov.
  Dnevni centri so namenjem ljudem, ki težko skrbijo zase in jim hišna opravila vzamejo preveč moči in energije. To je novejša oblika dnevnega institucionalnega bivanja, namenjena starejšim osebam, ki živijo doma in želijo nekaj ur dnevno preživeti v družbi. Starejšim omogoča, da s pomočjo dnevnega varstva čim dlje ostanejo v domačem okolju in morda tako lažje premostijo čas, do sprejema v celodnevno institucionalno varstvo.
  Dnevno varstvo za starejše, ki živijo doma spada praviloma med dodatne dejavnosti domov za starejše občane in vključuje oskrbne in zdravstvene storitve. Od leta 2005 se izvaja tudi program Dnevni centri aktivnosti za starejše DCA, ki ga financirata  Mestna občina Ljubljana in Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve. Podbni dnevni centri nastajajo tudi drugod po Sloveniji. 

  Programi v dnevnih centrih so po njenih navedbah pestri. Poleg možnosti vsakodnevnih socialnih stikov omogočajo tudi različne vrste telesne vadbe, kot so joga, ples in razgibavanje, igranje družabnih iger, učenje tujih jezikov ter računalništva. Prav tako v njih izvajajo likovne, glasbene, kulinarične in druge delavnice.

  SEZNAM DNEVNIH CENTROV

  Tukaj kliknite za SEZNAM DNEVNIH CENTROV

  Prejšnji članekZAKAJ SMO BABICE IN DEDKI NA SVETU?
  Naslednji članekNOVE REŠITVE POMOČI NA DOMU: ZA VSAKO DRUŽINO