OBIŠČITE LJUBLJANSKI GRAD Z VNUČKI

  509

  S 1.4.2013 uvajamo dve novi vstopnici namenjeni starostnikom in njihovim vnukom in sicer:
  »Senior & Junior Mini« je vstopnica, ki vključuje povratno vožnjo za vzpenjačo in ogled stalne razstave Slovenska zgodovina za 1 starostnika v spremstvu otroka mlajšega od 7 let; cena le-te je 3,5 €.
  »Senior & Junior Maxi« pa je vstopnica, ki vključuje povratno vožnjo za vzpenjačo in ogled stalne razstave Slovenska zgodovina za 1 starostnika v spremstvu otroka starejšega od 7 let. Cena te vstopnice pa znaša 7 €.
  Vabimo pa vas tudi na:
  Janez Dovč z gosti: Jararaja
  2. koncert iz cikla
  Desetletje, koncert ob 10 obletnici skupine
  Kazemate, 16.4.2013, ob 19.00
  araraja je pred desetletjem nastala iz ljubezni: do glasbe in rajanja. Akustični in za slovensko ljudsko izročilo značilni sestav, je glasbeni izraz oblikoval pod močnim vplivom ljudskih godb. Kljub temu bi zvok, ki je danes sinonim za jara rajanje, težko označili zgolj kot etno. Svobodnjaški duh članov zasedbe se namreč enako dobro počuti tudi v rocku in jazzu. Tudi zato je zgodba, ki jo pripovedujejo na odrih po vsem svetu – pogosto tudi kot promotorji slovenske države – zlasti zgodba o tem, kako malo dobre volje je potrebno, da v razlikah najdemo navdih za spletanje nevidnih, a trajnih vezi med ljudmi.
  Gregor Budal, klarinet, glas; Vasilij Centrih, violina, glas: Janez Dovč, harmonika, glas: Petra Trobec, kontrabas, glas:
  Gosta:Sergej Ranđelović, tolkala, vokal; Gregor Volk, kitara, vokal
  Cena vstopnice:
  – za odrasle: 10,00 €
  za študente, upokojence, skupine nad 15 oseb in brezposelne osebe: 7,00 €

  Eugen Indjic, klavir
  2. koncert iz cikla Zvoki klasike

  Stanovska dvorana, 17.4.2013, ob 19.00
  Program: F. Chopin , R. Schumann, F. Liszt
  Mojster črno-belih tipk Eugen Indjic, ki ima rusko-srbske korenine in ga je naprej zaznamoval ameriški, nato pa romanski glasbeni svet, je bil pred leti pravi magnet za številno slovensko publiko. Njegova posebna muzikalna izpoved se napaja zlasti v romantični klavirski literaturi, saj je pravi glasbeni poet in velik interpret, zlasti Chopina in Schuberta. Njegov recital bo pravi posladek za vse romantično razpoložene ljubitelje klasične glasbe.
  Cena vstopnice:
  – za odrasle: 10,00 €
  za študente, upokojence, skupine nad 15 oseb in brezposelne osebe: 7,00 €


  NAGRADNO VPRAŠANJE: V kateri cikel spada koncert Eugena Indjica na Ljubljanskem gradu?
  Odgovore pošljite do 13.4.2013 na naslov info@ljubljanskigrad.si in izžrebali bomo 5 pravilnih odgovorov, vsak od izžrebancev pa bo dobil 2 brezplačni vstopnici za koncert.

  Plesni večeri na Ljubljanskem gradu – Ples slovenskih popevk
  Stanovska dvorana in Palacij, 20.4.2013, ob 20.00
  Že veste, na koliko slovenskih popevk je mogoče zaplesati angleški valček, dunajski valček, čačača in vse ostale južnoameriške plese? Ne razmišljajte preveč, raje se nam pridružite na parketu v soboto, 20. aprila 2013, v Stanovski dvorani in skupaj bomo šteli kar sproti. Lahko Vam zaupamo le, da jih je tako veliko, da Vam bo zmanjkalo vseh prstov na rokah!
  V dvorani Palacij pa vam bomo predstavili argentinski tango – čutni ples, ki se je rodil v revnih mestnih četrtih Buenos Airesa in Montevidea ter očaral svet. Tango, ki ga Argentinci imenujejo tudi "ples za dva resna obraza in štiri vesele noge" ali kratko "2×4" očara s svojo neomenjeno improvizacijo in komunikacijo v objemu tako gledalca kot aktivnega plesalca.
  Gosta večera, plesni par: Blaž Bertoncelj & Andreja Podlogar
  Zavrtite se na Ljubljanskem gradu.
  Cena vstopnice: 9,00 €

  Prodaja vstopnic: Info center na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si. Priporočamo prihod z vzpenjačo.

  Več o Ljubljanskem gradu si lahko ogledate, če kliknete na njihov znak:

  Prejšnji članekVABILO NA PREDSTAVITEV MATIjE V LJUBLJANI
  Naslednji članekVSAK TRETJI V SLOVENIJI IMA POVIŠAN KRVNI TLAK