NE ZAMUDITE OKTOBRA V CANKARJEVEM DOMU!

  458

  Cankarjev dom je največji kulturni in kongresni center v Sloveniji. Ponuja barvitost kulture in živahen kongresni utrip. Pri Varni starosti vam v sodelovanju s Cankarjevim domom predstavljamo izbor mesečnih prireditev, ki so še posebej ugodne tudi za upokojenece.
  Več o prednostih za upokojence in starejše od 65 let v Cankarjevem domu si preberite na dnu napovednika dogodkov, spodaj.

  Cankarjev dom in Varna starost nagrajujeta

  Z dvema brezplačnima vstopnicama za koncert izvrstnega ameriškega KVARTETA EMERSON, ki se bo predstavil z deli Mozarta, Bartoka in Dvořaka v torek, 8. novembra ob 19:30 uri, bomo nagradili srečneža, ki bo naključno izbran med v oktobru prijavljenimi na e-novice Varne starosti.
  Enostavno – vpišite svoj mail v obrazec "Prijavi se na e-novice!", ki ga najdete na vsaki strani portala Varna starost, levo spodaj. Vsak e-mail se lahko prijavi le enkrat. Naključnega izbranca bomo razveselili zadnjega v mesecu, na sedežu uredništva, srečneža obvestili po mailu in ob njegovi privolitvi objavili v prvem tednu naslednjega meseca v napovedniku dogodkov.
  Postanite obveščeni! Prijavite se na e-novice Varne starosti.

  V mesecu OKTOBRU 2011 priporočamo: 

  ČE, 13. oktobra, ob 19.30. uri

  SIMFONIČNI ORKESTER RTV SLOVENIJA
  Turkizna
  Dirigent: David de Villiers        
  Program: Klasična glasba v filmih in filmska glasba iz Harryja Potterja, Botra, Titanika, Ledene dobe, Gospodarja prstanov, Jamesa Bonda in drugih.
  Gallusova dvorana, redne cene od 8 do 19 EUR, ZA UPOKOJENCE 6 EUR

  NE, 16. oktobra, ob 18. uri, in PO, 17. oktobra, ob 19.30. uri

  SHEN WEI DANCE ARTS

  Re-I, II, III
  Umetniški vodja in koreograf: Shen Wei
  Glasba: David Lang, John Taverner; tradicionalni tibetanski napevi, tradicionalna glasba iz Kambodže
  Po odmevnem prvem ljubljanskem srečanju z osupljivo odrsko poetiko koreografa in slikarja Shena Weia ponovno gostovanje z njegovo najbolj uspešno in po mnenju mnogih kritikov vizualno najbolj prepričljivo predstavo. Triptih Re odseva navdih z impresivnih potovanj po eksotičnih krajih, izražen v ponovni (re!)integraciji doživetih vsebin kot prošnji za duhovno darovanje in medkulturno razumevanje.
  Gallusova dvorana, redne cene od 17 do 28 EUR, ZA UPOKOJENCE 14 EUR

  SO, 22. oktobra, ob 19.30. uri

  TERRAFOLK IN SIMBOLIČNI ORKESTER
  Dirigent: Izidor Leitinger
  Bojan Cvetrežnik, violina, kontrabas, bouzouki; Danijel Černe, kitara, glas; Marko Hatlak, harmonika; Goran Bojčevski, klarinet, piščali; Klemen Bračko, violina, kitara; Matija Krečič, violina, Miloš Simić, violina; Jani Hace, električni bas; Damir Mazrek, tolkala, in drugi člani Simboličnega orkestra
  Popolnoma avtorski program, med drugim bodo izvedli kar nekaj novosti na koncertu sodelujočih skladateljev.
  Gallusova dvorana, redne cene od 19 do 26 EUR, ZA UPOKOJENCE 16 EUR

  ČE, 27., in PE, 28. oktobra, ob 19.30. uri

  ORKESTER SLOVENSKE FILHARMONIJE

  Oranžni I in II ter za izven
  Dirigent: Jacek Kaspszyk
  Solistka: Anja German, klavir
  Program: K. Penderecki, De natura sonoris št. 1; L. van Beethoven, Koncert za klavir in orkester št. 3 v c-molu, op. 37; J. Brahms, Serenada št. 1 v D-duru, op. 11
  Gallusova dvorana, redne cene od 8 do 20 EUR, ZA UPOKOJENCE 6 EUR

  Prednosti za upokojence ter starejše od 65 let

  V Cankarjev domu veliko skrbi posvečajo ureditvi pogojev, ki bi približali kulturno-umetniški program Cankarjevega doma kar najširšemu krogu obiskovalcev:
  • Za upokojence ter starejše od 65 let (hkrati pa tudi za mlajše od 25 let) ponujajo vstopnice po dodatno znižanih cenah na najnižjo cenovno kategorijo. Ti popusti dosežejo tudi prek 60%

  • Dostopnost (neposredna bližina več postaj mestnega potniškega prometa, urejeno nadzemno in podzemno parkirišče ter bližina nove parkirne hiše na Kongresnem trgu)

  • Dostopnost dvoran

  • Spremstvo hostesne in/ali varnostne službe – če je to potrebno

  • Urejene in varovane garderobe

  • Raznolika gostinska ponudba s številnimi (občasnimi) ugodnostmi za upokojence

  Vabljeni na ogled in druženje!

  Prejšnji članekOSKRBOVANA STANOVANJA VILA OB POTI, LJUBLJANA
  Naslednji članekSIMBIOZ@: VSESLOVENSKI MEDGENERACIJSKI PROJEKT