KAJ PA VI? STE KOS POŽARU?

  436

  Za vse, ki iščejo kvalitetne informacije, na portalu Vse bo v redu  Zavarovalnice Triglav pripravljajo koristne in verodostojne nasvete, kako zagotoviti varnost na poti ali doma ter kako poskrbeti za zdravje in premoženje.

  Prepričani smo, da bo kakšen nasvet prišel prav tudi vam. Ker je oktober mesec požarne varnosti, so se z nekaj prispevki posvetili prav tej temi. Za vas izpostavljamo naslednje štiri:

  Ko zagori, štejejo sekunde, da pred ognjem rešite sebe, svoje bližnje in premoženje. V prispevku Gasilci so na poti, kaj med tem lahko naredite vi? so po korakih opisali postopke, kaj narediti, ko doma zagori: kaj storiti najprej, kako gasiti začetni požar in kako se varno evakuirati.

  Ste  natančno prebrali, kako in s čim nad požar? V kritičnih trenutkih ni prostora za razmišljanje, kako je prav ali narobe. Zato rešite test in se prepričajte, ali ste kos požaru.

  Namestitev javljalnika požara ni zakonsko predpisana, vendar je smiselna, saj pravilno nameščen in vzdrževan javljalnik opozori na ogenj, ko požar še ni razvit in skrajša čas do prihoda gasilcev. Kateri javljalnik je primeren za kuhinjo in kateri za ostale prostore ter kam ga namestite?

  Zaradi zaprtega okolja je v predoru omejevanje požara in reševanje oteženo. Seznanite se z varnostnimi ukrepi v predoru. Za začetek: ali veste, kako ravnati, če v predoru na semaforju utripa oranžna luč in kako, če gori rdeča?

  Vabimo vas, da preberete še ostale vsebine s spletne strani Vse bo v redu ter na njih opozorite tudi svoje bližnje in prijatelje. Želimo vam varne in brezskrbne dni!

  Prejšnji članekKAJ JE DOBRO VEDETI O VZAJEMNIH SKLADIH?
  Naslednji članekPROSTO GOSTOVANJE OČITNO ŠE NI BLIZU