PRILAGODITE STANOVANJE ZA VARNO BIVANJE DOMA

2220

V okviru mednarodnega projekta HELPS in svetovalnice za izboljšanje bivanja starejših smo konec junija izdali brošuro »Majhni posegi za velike učinke« (avtorja Rok Grdiša in Pavel Koltaj), s katero starejše in njihove svojce spodbujamo, da pravočasno prilagodijo stanovanje za potrebe bivanja starejših, s čimer omogočimo varno in samostojno življenje starejših doma.

Iz brošure, najpomembnejše prilagoditve:

Prilagoditve bivalnega okolja so najbolj potrebne na točkah, kjer so poškodbe najbolj pogoste (kopalnica in kuhinja). Pri delu je potrebna previdnost, montaža pa mora biti opravljena strokovno ter bivališču primerno, saj imajo lahko slabo na- meščene prilagoditve prav nasproten učinek in namesto večje varnosti prinašajo dodatne nevarnosti za padce in poškodbe! Prav tako moramo upoštevati, da je za prilagajanje na novosti potreben določen čas. Prilagoditve svojo pravo uporabno vrednost dobijo šele, ko jih začnemo uporabljati samodejno in brez razmišljanja.

Po dobrem odzivu uporabnikov na prvo izdajo tovrstne brošure verjamemo, da bo tudi prenovljena in razširjena izdaja pripomogla k izboljšanju bivanja starejših doma.
Poleg programa Srednja Evropa so izid brošure sofinancirali še NS PIZ, Mestna občina Novo mesto in Soča oprema d.o.o.

Za društva upokojencev:

Če potrebujete več izvodov brošure za vaše člane, jih po dogovoru (tel. št. svetovalnice 041 480 395) lahko prevzamete osebno v času delovnih ur v prostorih ZDUS-a na Kebetovi 9, Ljubljana.
Brošuro si lahko ogledate tudi s klikom: TUKAJ.

Prejšnji članekbolha.com: STOPNIŠČNI VZPENJALEC PRODAM
Naslednji članekZPS: ZA ŽEJO PIJMO VODO. ŠE POSEBEJ POLETI!