LJUBLJANSKI GRAD VABI NA KONCERTA

  430

  Brezplačne vstopnice za gledališko glasbeni projekt Srce v kovčku, ki bo v torek 19.6.2012, ob 21.00, na Grajskem dvorišču in  koncert zasedbe Lucidarium, ki bo v četrtek, 21.6.2012 ob 19.00 v Stanovski dvorani na Ljubljanskem gradu, lahko dobite že z malo sreče.

  10 brezplačnih vstopnic za koncert čaka srečneže, ki se bodo odzvali in nam poslali e-pošto. Popusti za vse upokojence!

  Za vas smo pripravili 10 vstopnic za gledališko glasbeni projekt Srce v kovčku, ki bo v torek 19.6.2012, ob 21.00, na Grajskem dvorišču in  koncert zasedbe Lucidarium, ki bo v četrtek, 21.6.2012 ob 19.00 v Stanovski dvorani na Ljubljanskem gradu. Vse kar je potrebno je, da nam do 14.6.2012 pišete na elektronski naslov: info@ljubljanskigrad.si s pripisomSrce v kovčku ali Lucidarium. Med prejetimi sporočili bomo izžrebali 5 nagrajencev, ki bodo prejeli dve vstopnici.  ”SRCE V KOVČKU” je produkt odličnega tandema Ivanušič–NORDunk. Navdih za gradnjo projekta je svetovno znani pesnik, skladatelj, igralec, režiser in velikan svetovne glasbene umetnosti – JACQUES BREL. Za seboj je pustil obsežno avtorsko delo, ki v svoji veličini prinaša na plano vse svetovne, družbene in življenjske probleme, s katerimi se posameznik srečuje na svoji življenjski poti. Največjo izpoved svoje duše in srca je Brel doživljal ob svojih skladbah, skozi katere se je z lahkoto prilagodil prav vsaki zgodbi. Brelova uglasbena poezija je manifestacija njegovega notranjega trpljenja, bolečin in neizživetih sanj. Jure Ivanušič je Brelove skladbe prevedel v slovenščino in jih z odličnim tekstom povezal v enourno gledališko-glasbeno dogajanje, v katerem  spoznamo življenje Jacquesa Brela. Skozi predstavo spoznavamo njegovo življenjsko pot, ki ga je pripeljala do snovanja sugestivne poezije, ta pa mu je dala pečat večnosti, neumrljivosti in svetovne slave.
  V primeru slabega vremena bo predstava na ogled v dvorani Palacij.  Z italijansko skupino Lucidarium, ki se že vrsto let posveča srednjeveški in renesančni glasbi, je vsak koncert posebno praznično doživetje. Njihovi programi so sad poglobljenih raziskovanj in priprav na najrazličnejših področjih, ustvarjalni pristop in energično muziciranje pa ji daje končni pečat, po katerem slovijo – živahen splet glasov in inštrumentov. Njihovo ustvarjanje je osredotočeno na dva večja projekta: Ars Hebraica, ki se posveča rekonstruiranju židovske glasbe renesančne Evrope (v Sloveniji smo ji lahko prisluhnili lani na koncertu v Braniški dolini), ter Ars Italica, ki skozi glasbo in poezijo raziskuje različne poglede na italijansko kulturo.
  Renesančna Italija je kot izjemno kulturno središče odpirala veliko možnosti za pesniško in glasbeno eksperimentiranje. Kljub velikim vplivom prefinjenega stila franko-flamskih mojstrov pa se je na dvorih igrala tudi bolj preprosta glasba z lokalnim ljudskim pridihom, ki je izhajala iz antične tradicije uglasbene poezije, prepletajoče se z živahnimi plesi. Najbolj cenjene so bile sposobnosti improvizacije verzov in glasbe – veščine, za katero mojstri ottave rime iz Toskane še danes pravijo, da je dar muze.

  Prodaja vstopnic: Info center na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si.

  Prejšnji članekSSZS: POSVET ZDRUŽENJA DIREKTORJEV
  Naslednji članekPRIPRAVA AVTA ZASTONJ VSAKEMU PETEMU!