KOPER: 30 OSKRBOVANIH STANOVANJ POLETI 2012

  1078

  Oskrbovana stanovanja so arhitekturno prilagojena gibalno oviranim osebam. Namenjena so tistim starejšim od 65 let, ki jim zdravstvene razmere dopuščajo samostojno bivanje. Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja je lastnik 191 oskrbovanih najemnih stanovanj v Celju, Kranju, Krškem, Ljutomeru, Logatcu, Mariboru, Murski Soboti, Novi Gorici, Trebnjem in Trzinu.

  V Kopru, na lokaciji Olmo, načrtuje Nepremičninski sklad skupaj z Javnim stanovanjskim skladom Mestne občine Koper izgradnjo objekta s 30 oskrbovanimi najemnimi stanovanji. V neposredni bližini bo zgrajen dom za starejše občane, tako bodo lahko najemniki oskrbovanih stanovanj koristili storitve oskrbe in pomoči po svojih željah in potrebah.

  Objekt bo obsegal klet, pritličje in tri nadstropja, opremljen bo z dvigalom. V pritličju bo kolesarnica, skupna pralnica s pralnim in sušilnim strojem ter opremljen prostor za druženje s čajno kuhinjo in sanitarijami. V kleti bo 25 parkirnih mest, od katerih bo sedem za invalide, pred vhodom v objekt bo za najemnike in obiskovalce na voljo pet parkirnih mest, od katerih bo eno za invalide.
   
  Skupaj bo na voljo 30 stanovanj, od katerih bo 15 stanovanj velikosti med 37-42 m2, 6 stanovanj okoli 45 m2 in 9 stanovanj med 50-66 m2, z opremljeno kuhinjo (kuhinjski elementi, hladilnik z ločenim zamrzovalnikom, električna kuhalna plošča, kuhinjsko korito) in kopalnico (arhitekturno prilagojena gibalno oviranim osebam). V vsakem stanovanju bo priključek za napravo za klic v sili 24 ur na dan, televizor, telefon, internet, klimatsko napravo, pomivalni in pralni stroj.

  Najemnina  bo znašala za stanovanje velikosti 38 m2 okvirno 160,00 EUR, za stanovanje velikosti 45 m2 okvirno 185,00 EUR in za stanovanje velikosti 54 m2 okvirno 220,00 EUR na mesec. V najemnini niso zajeti stroški, ki jih bodo po dejanski porabi zaračunali dobavitelji in izvajalci za porabljeno energijo in vodo, RTV prispevek, skupni obratovalni stroški hiše, stroški storitev osnovne in socialne oskrbe ter stroški za celodnevno telefonsko nujno pomoč (klic v sili) in morebitni drugi stroški v zvezi z uporabo stanovanja.

  Gradbeno dovoljenje je pridobljeno, gradnja bo stekla predvidoma v poletnih mesecih. Objekt bo dokončan predvidoma poleti 2012. Prednost pri najemu stanovanj bodo imeli občani Mestne občine Koper. Vloge za najem se bodo zbirale z razpisom, ki bo objavljen predvidoma konec leta 2011 na spletni strani www.ns-piz.si in v sredstvih javnega obveščanja. Na telefon 01 300 88 11 lahko sporočite podatke in ob objavi razpisa boste prejeli dokumente za prijavo.

  Informacije:

  Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja, d.o.o.
  naslov: Mala ulica 5, 1000 Ljubljana
  telefon: 01/ 300 88 11

  spletna stran: www.ns-piz.si

  Prejšnji članekIŠČEM, PRODAM, ZAMENJAM, KUPIM, ODDAM, PODARIM
  Naslednji članekZAKAJ SMO BABICE IN DEDKI NA SVETU?