KEKSIJADA V DOSORJU ŽE KOT PRAVA OLIMPIJADA

  405

  Radenci, 9. 12. 2015 – DOSOR-jevi stanovalci in sodelavci vsako leto nestrpno pričakujejo predbožični čas in znamenito Keksijado, kjer se posamezne ekipe gospodinj in stanovalcev pomerijo v peki najbolj izvirnih in okusnih keksov. Že 6. DOSOR-jeva keksijada je letos postregla z zanimivimi okusi, zabavno tekmovalnostjo in sladkanjem z več kot osem vrst keksov. Strokovna komisija je na koncu izbrala tudi najboljšega in navdušenje je bilo neverjetno.


  Že šestič so se DOSOR-jeve bivanjske skupnosti z gospodinjami pomerile v peki najboljših keksov DOSOR-jeve znamenite Keksijade. V letu 2010 je vodja gospodinj Lidija Vitez z idejo navdušila tako stanovalce kot sodelavce in od takrat vsako leto priredijo peko predbožičnih keksov kot je daleč ni moč videti. Vseh osem stanovanjskih skupnosti sodeluje v peki najbolj izvirnih in okusnih keksov, strokovna komisija pa na koncu izbere najboljšega. Izjemno navdušeni nad dogodkom so predvsem moški stanovalci, ki se lotijo zaključnih del, ki vključujejo tudi neposredni preizkus izdelkov.

  Peki keksov so se kot prostovoljci letos pridružili tudi sodelavci Zdravilišča Radenci. Pomešali so se med stanovalce in gospodinje ter tako doprinesli k veselemu vzdušju, pogovorom ob peki in šalam. Igralo in pelo se je. Predvsem pa praznično  dišalo. Po cimetu, vaniliji, sladkornem prahu, stopljeni čokoladi, kokosu, oreščkih in čisto malo prismojeni marmeladi. Na zaključni prireditvi se je pridružil še pevec Ivo Mojzer in  vzdušje je bilo izjemno.

  Po šestih uspešnih Keksijadah so se gospodinje odločile, da izberejo najboljše recepte in ustvarijo knjižico receptov najboljših keksov DOSOR-jeve keksijade. Le ta bo kmalu na voljo in v pomoč, da  boste svoje kulinarične spretnosti lahko preizkusili tudi doma.

  Prejšnji članekVAŠE PRAVICE OB DECEMBRSKIH NAKUPIH
  Naslednji članekOBISK PRVEGA OD DOBRIH DECEMBRSKIH MOŽ