KAKŠNO ŽIVLJENJE SE NAM OBETA NA STAROST

  571

  Dejstvo je, da se življenjska doba ljudi podaljšuje in smo tudi dlje časa aktivni. Kako lahko starostnikom omogočimo čim daljše bivanje na njihovih domovih ter lepšo in prijaznejšo starost? Kakšne so inovativne rešitve, ki za upokojence  nastajajo v Sloveniji? Ali veste, da tudi Slovenija pripravlja nov koncept za bivanje starejših »Srebrna hiša«? Kakšna je nova socialno-komunikacijska naprava za starostnike za lažje samostojno bivanje na domu, ki jo že testirajo prvi upokojenci in je edinstvena v Sloveniji?


  O tem bo tekla beseda na okrogli mizi Kakšno življenje se nam obeta na starost ali Storitve in produkti za starostnike v Srcu Slovenije – regija medgeneracijskega sodelovanja, ki bo v ponedeljek, 29. septembra 2014, od 12.10 do 13.10 v Cankarjevem domu v Ljubljani (konferenčna dvorana M2 v prvem preddverju).

  Na okrogli mizi bodo sodelovali župan Občine Šentrupert Rupert Gole, upokojena profesorica in novinarka, sicer pa ambasadorka radostnega staranja dr. Manca Košir, upokojena novinarka in urednica Bernarda Jeklin, pevka Nuša Derenda, predsednik Lokalne akcijske skupine Srce Slovenije Željko Savič in direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije Aleksandra Gradišek. Pogovor bo vodila mag. Andreja Jernejčič Vizjak.

  Okrogla miza poteka v sklopu 14. Festivala za tretje življenjsko obdobje, ki se bo odvijal od ponedeljka, 29. septembra, do srede, 1. oktobra. Organizator okrogle mize je Razvojni center Srca Slovenije.

  Več informacij:

  Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.
  Telefon: 01 89 62 710,
  e-pošta: info@razvoj.si

  Prejšnji članekPRVI ESCAPE ROOM ZDAJ TUDI V LJUBLJANI
  Naslednji članekPEGAZOV DOM GOSTIL SOSEDE