KAJ JE FESTIVAL ZA TRETJE ŽIVLJENJSKO OBDOBJE?

1778

Letos se bo med 29.9. in 1.10.2021 na Gosopodarskem razstavišču spet ustvarjal prostor za sodelovanje med generacijami, civilnodružbo, prostovoljnimi organizacijami, gospodarstvom, akademskimi inpolitičnimi sferami. Tako bo po svojih močeh prispeval k iskanju trajnostnih medgeneracijskih rešitev, obiskovalcem in sodelujočim pa bo nudil prostor za druženje, za izmenjavo idej in informacij ter za spoznavanje različnih storitev in izdelkov, ki izboljšujejo kakovost bivanja starejših ter povezujejo generacije. Ne gre pa za pozabiti tudi to, da je med festivalom še 1. oktober, ki je mednarodni dan starejših.

Festival se po obsežnosti sodelujočih vsako leto krepi in nenehno razvija. V letu 2019 se je F3ŽO-ju pridružilo že več kot 160 razstavljavcev, nastopilo je več kot 100 kulturnih točk ter ponudilo več kot 80 delavnic. Gre tako za največjo prireditev za starejše v Evropi.

Festival ponuja zanimive izobraževalne dogodke, polemične strokovne razprave in številne delavnice za vse generacije. Ne manjka pa niti bogat
kulturni program na različnih prizoriščih ter dobrodelna akcija.

Festival za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO) je edinstvena prireditev za starejše v Sloveniji in največja tovrstna prireditev v Evropi, ki je v letu 2020 obeležila jubilejno 20. obletnico svojega obstoja. Glede na situacijo, smo bili primorani dogodek prestaviti in upamo, da ga bomo uspešno izpeljali.

V čast in ponos nam je, da bo jubilejni F3ŽO potekal pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

VEČ: F3ŽO

Prejšnji članekPEGAZOV DOM V SVETU MAVRIČNIH BARV
Naslednji članekNAJ ŽIVI PEGAZOVO PRIJATELJSTVO!