JUTRANJA TELOVADBA NA TARTINIJEVEM TRGU

  449

  Društvo Šola zdravja nadaljuje s spreminjanjem telesno neaktivnih državljanov v telesno aktivne.

  V soboto 23. avgusta 2014 se bo na Tartinijevem trgu v Piranu že šestič izvajala jutranja telovadba »1000 gibov«. Telovadbo bo vodil idejni vodja in ustanovitelj društva Šola zdravja ruski zdravnik Nikolay Grishin. Organizatorji pričakujejo okrog 500 udeležencev, tako članov Društva Šola zdravja, kot tudi vseh mimoidočih, ki se lahko pridružijo vztrajnim telovadcem v oranžnem. Ob navodilih dr. Grishina vsak lahko pol ure nemoteno telovadi ter svoj dan začne prijetno in zdravo, saj so vaje enostavne in primerne za ljudi vseh starosti.

  Program se začne ob 8. uri, ko bo zbrane nagovoril Peter Bossman, župan občine Piran. Povabljeni so tudi drugi okoliški župani in številna društva. Udeležence Srečanja bosta pozdravili tudi predsednica Društva Šola zdravja, Zdenka Katkič in vodja obalne podružnice Ema Perkovič. Program se bo nadaljeval z nastopom plesno akrobatske skupine Flip iz Pirana. Telovadbo »1000 gibov« pa bo ob 8.45 začel dr. Grishin, ki bo prisotnim praktično prikazal in razložil vsako vajo.

  Po telovadbi in spremljevalnemu programu se začnejo aktivnosti po lastni izbiri: sprehod po Piranu (obzidje, stolna cerkev, zvonik, svetilnik na Punti); obisk muzejev (Muzej podvodnih dejavnosti, Muzej školjk in Pomorski muzej); obisk akvarija; obisk sejma starin na Tartinijevem trgu v organizaciji društva Anbot; krožnje vožnje s turističnimi ladjicami in vožnje s turističnim vlakcem do Lucije.

  Pri Društvu Šola zdravja ne gre le za telovadbo, temveč tudi za socialni moment, za druženje. Poskrbijo tako za zdravo telo kot za zdrav duh. Društvo trenutno šteje 72 aktivnih skupin in več kot 1700 članov, ki vsako jutro, ne glede na vremenske razmere, telovadijo na javnih površinah po vsej Sloveniji.

  Telovadbo vodijo za to usposobljeni prostovoljci. Na takih in podobnih srečanjih, obletnicah skupin ter z udeležbo na različnih javnih prireditvah drugih organizatorjev, člani Društva Šola zdravja še posebej poskrbijo za svojo prepoznavnost v okolici. Tako število novih članov vse bolj narašča, kar gre v prid zdravju vseh državljanov.

  Več informacij:

  031/426 575nedasolazdravja@gmail.comhttp://www.srce-me-povezuje.si/solazdravja/

  Prejšnji članekPITJE VODE – TEMELJ ZDRAVJA ZA STAREJŠE
  Naslednji članekSIMBIOZA TOKRAT V ZNAMENJU GIBANJA