i-ROAD – VIZIJA MESTNE VOŽNJE PRIHODNOSTI

  640

  Toyota je pravkar pretresla avtomobilski svet z revolucionarno, novo obliko prevoza, ki jo predstavlja na avtomobilskem salonu v Ženevi.  Toyotin i-ROAD je zaprt trikolesni dvosed, povsem električno vozilo, ki predstavlja prihodnost osebne mobilnosti, ki ga odlikuje tehnologija Active Lean, ki samodejno nagiba karoserijo ter omogoča varno, udobno in stabilno vožnjo.
   

  i-ROAD – Toyotina revolucionarna vizija

  i-ROAD s skromno širino 850 mm, dolžino 2350 mm in višino 1445 mm in težo skromnih 300 kg ni veliko večji od običajnih dvokolesnikov. Enostaven za manevriranje kot skuter ali motorno kolo je Toyotin i-ROAD resen tekmec dvokolesnikom, saj nudi več udobja, stabilnosti in varnosti, ter boljšo zaščito pred vremenskimi vplivi (čelada ni potrebna), ob čemer ohranja prednosti dvokolesnika: nizke stroške, lažje parkiranje in okretnost. Ne le, da lažje manevrirate skozi zgoščen promet, to pomeni tudi, da lahko pospravite kar štiri i-ROADe v en garažni boks.

  Eno polnjenje i-Roada zadostuje za razdaljo 50 km, napolnite pa ga samo v treh urah kar prek običajnega električnega priključka.

  Novo in povsem intuitivna Toyotina tehnologija Active Lean je ključ visoke stopnje stabilnosti, varnosti, udobja. V Toyoti so prepričani, da bo i-ROAD koncept v prihodnosti odigral pomembno vlogo pri zmanjšanju prometnih zastojev in zmanjšanju onesnaževanja zraka, ne da bi ogrozili osebno svobodo gibanja.

  Več info:

  Prejšnji članekPRABABICE, BABICE, MAME IN VSE OSTALE PUNCE!
  Naslednji članekSiNAPSA: TEDEN MOŽGANOV – NA SLEDI RAZVOJU