EU KVIZ V POLJANAH NAD ŠKOFJO LOKO

  504

  EU kviz se je tokrat ustavil v majhni vasici Poljane nad Škofjo Loko. Ekipi, ki sta merili znanje o Evropskem parlamentu in Evropski uniji, sta izšli iz Društva kmečkih žena Blegoš in Društva Rovtarji iz Poljan.

  EU kviz na kratko: V želji, da bi povečali zavedanje o Evropski uniji, parlamentu in volitvah med starejšimi, so na Inštitutu Hevreka, ob podpori Društva glasbenih umetnikov, zagnali projekt EU kviz.

  V trajanju projekta bo izvedenih skupno 6 EU kviz prireditev v različnih regijah Slovenije. Te prireditve so informativno-zabavne narave, njihov cilj pa je povečanje znanja in zavedanja o EU in še posebej o prihajajočih volitvah v Evropski parlament.

  Hkrati je bila to sijajna priložnost, da so nam člani društva Rovtarji iz Poljan, odeti v staroslovenske ljudske noše, prikazali dobršno mero spretnosti v opravilih, ki danes počasi polzijo v pozabo: popravila čevljev, popravila koles, mizarska dela, izdelava pletenih košar, izdelava krpelj, pletenje in kvačkanje. Društvo kmečkih žena Blegoš pa je medtem postreglo z dobrotami po receptih naših babic, ki je premamilo prenekateri nos, da je pokukal v dvorano.
  Izzive, ki jih je EU kviz postavljal pred obe ekipi, sta spretno premagovali in se kmalu prebili skozi serijo 30 vprašanj. Začetni strah in trema pa sta ob dobrem razpoloženju hitro pojenjala. Z nekaj dodatnega znanja v košari in z zvrhano mero dobre volje se je dan iztekel v druženje in vrtenje ob prijetni glasbi v Gostilni pr Francet.

  Ne pozabite, 24. junija se bo v Ljubljani odvil veliki finale EU kviza, kjer bodo nastopile štiri najboljše ekipe, naslednja EU kvz prireditev pa bo 12. maja 2013 v Pivki v Športni dvorani Skala.

  K sodelovanju so vabljeni vsi, ki bi  želeli pokazati znanje o Evropski uniji, parlamentu in volitvah na eni izmed prireditev. Vabimo vas, da obiščete spletno stran projekta, ki jo najdete na spletnem naslovu

  Prejšnji članekSENIOR RESORT MGC BISTRICA DOMŽALE
  Naslednji članekZAVOD PRISTAN OD APRILA TUDI V POSTOJNI