DRAVOGRAD: 14. REVIJA PEVSKIH ZBOROV SSZS

  475

  Čeprav časi niso preveč veseli, pa je taka narava našega poklica – zaposleni v domovih najdejo čas tudi za pesem, veliko se jih namreč srečuje tudi izven delovnega časa, da skupaj prepevajo.

  14. revija pevskih zborov je potekala 21. septembra 2012 v objemu baročnega dvorca Bukovje v Dravogradu. Letošnji gostitelj je bil Dom sv. Eme Šentjanž, enota zavoda Čebela dnevno varstvo Karitas.

  Revije se je udeležilo 14 zborov in ena plesna skupina. V sproščenem vzdušju, ki so ga ustvarile lepo zapete pesmi, je uživalo skoraj 300 udeležencev revije. Prireditev, katere potek in vsebino si je zamislila umetniška vodja prireditve Lilijana Gologranc Pavlič, je povezovala radijska voditeljica Špela Šavc, ki je z izredno mehkobo peljala prireditev od začetka do konca. Prireditev je glasbeno odprl Dravograjski oktet Kograd Igem, ki je v odmoru očaral poslušalce s svojo izvedbo dalmatinskih pesmi. Prisotne sta pozdravila županja Dravograda Marijana Cigala in direktor zavoda Čebela dnevno varstvo Karitas Andrej Štesl. Preprosto in prisrčno prireditev je popestril tudi ansambel JUHEJ. Prihodnje leto bo organizacijo revije prevzel Dom upokojencev Domžale.

  V Skupnosti smo takih aktivnosti še posebej veseli, saj bi glede na slogan ‘kdor poje, zlo ne misli’ lahko rekli, da  delavci v domovih tudi na tak način dokazujejo, da so dobri ljudje – le dobri ljudje pa lahko najdejo iz dneva v dan dovolj energije za opravljanje težkega poklica. Predvsem pa smo veseli, da delavci z druženjem izven delovnega časa kažejo, da prihajajo iz zdravih kolektivov, kjer niso zgolj sodelavci, temveč so tudi prijatelji, zato v Skupnosti z  veseljem in ponosno podpiramo tovrstne dejavnosti in prireditve.

  Prejšnji članekS VOLKSBANK DO PRIKOLICE ALI AVTODOMA
  Naslednji članekSPOMIN PEŠA! KAKO SI LAHKO POMAGAM?