DOM V KRANJSKI GORI VSELJIV LETOS POMLADI

  444

  Gradnja doma za starejše v Kranjski Gori je v zaključni fazi. Impresiven objekt je nastal v predelu Čičare, na vhodu v Kranjsko Goro. Na lepi lokaciji z izjemnimi pogledi na okoliške vršace, hkrati pa diskretno odmaknjen od glavnine turističnega vrveža. Objekt nadaljuje arhitekturno in vsebinsko zasnovo Pegazovega doma v Rogaški Slatini, ki velja za enega najboljših in najbolj zaželenih domov v Sloveniji.

  Tako kot Pegazov dom, se tudi projekt izgradnje doma starejših v Kranjski Gori  odvija pod okriljem podjetja Comett. Podjetja v skupini Comett so zasebne družbe, organizirane kot d.o.o. in zavod. Njihova dejavnost sega od izvajanja pomoči in nege na domu preko gradnje domov za starejše do izvajanja dejavnosti institucionalnega varstva starejših.

  V Kranjski Gori so torej v teku zaključna dela, finalizirajo se notranji podi, v določenih delih že poteka montaža notranje opreme. Po besedah Matjaža Čampe, prokurista podjetja Comett, se pričakuje zaključek vseh gradbenih del do konca februarja. S predvidevanjem časovnega zamika za pridobitev finalne uporabne dokumentacije napovedujejo formalni prevzem in potem postopno vseljevanje  stanovalcev nekje od srede letošnje pomladi.

  Prijave uradno še niso možne, lahko pa interes in svoje podatke sporočite investitorju, ki vas bo o pričetku prijav nemudoma obvestil. Kontaktne podatke investitorja najdete pod člankom. Razvoj projekta pa bomo seveda spremljali tudi na portalu Varne starosti.

  Kot osnovno strukturo bivanja bo dom razvijal manjše bivalne enote po zgledu stanovanjskih skupin, kar omogoča večjo zasebnost, individualni pristop, domačnost in toplino. Skupine bodo delno specializirane, vse pa koncipirane po hišnem modelu z elementi normalizacije. Tako bodo osrednji prostori vsake enote dnevno-gospodinjski prostori, kamor štejemo manjšo kuhinjo, jedilnico in dnevno bivalni prostor. V neposredni bližini teh prostorov so eno- in dvoposteljne sobe stanovalcev.

  Storitve bo dom izvajal v naslednjih programih institucionalnega varstva:
  V štirih stanovanjskih skupinah (3 x 14 in 2 x 18 stanovalcev) za osebe, ki potrebujejo različne oblike oskrbe in nege ter so ob sprejemu normalno, omejeno- ali nepomične. V dveh hišnih skupnostih (2 x 12 stanovalcev) za osebe z demenco. V 18 garsonjerah za nego (14 garsonjer za eno in 4 garsonjere za dve osebi – skupaj za 23 stanovalcev) oseb, ki želijo nadstandardne pogoje za bivanje, oskrbo in nego. V objektu bo tudi 8 oskrbovanih stanovanj za eno ali dve osebi.

   
  Dom bo nudil tudi ostale oblike varstva starejših:
  –    dnevni center
  –    možnost kratkotrajnega bivanja
  –    možnost izvajanja pomoči na domu
   
  Celoten objekt bo klimatiziran. Večina sob bo po velikosti nadstandardnih, v skupinah za dementne imajo vse sobe tudi izhod na varovane zunanje površine. Imel bo centralno kuhinjo in pralnico, storitve frizerskega salona in bifeja pa bodo na voljo tudi zunanjim obiskovalcem.
   

  Več informacij:

  Comett domovi d.o.o.

  Tbilisijska 57 b, 1000 Ljubljana

  tel.: 01 2443 105
  fax: 01 2443 106

  mail: zavod.campa@comett.si

  Prejšnji članekOD TEČAJA POLSTENJA DO POLSTENIH JASLIC
  Naslednji članek2012 – EVROPSKO LETO AKTIVNEGA STARANJA