DNEVI STARE GLASBE NA LJUBLJANSKEM GRADU

  472

  Ansambel Doulce Mémoire, 1. koncert

  Stanovska dvorana, 10.9.2013, 19.00

  Zasedba: Sébastien Wonner, čembalo; Pascale Boquet, lutnja; Denis Raisin Dadre, kljunaste flavte
  Težko bi našli sestav, ki ves čas svojega obstoja preseneča s tolikšno svežino, z neverjetno energijo in izvirnim pristopom h glasbi in stiku s poslušalci. Tudi tokrat presenečajo – koncert improvizacij na največje evropske uspešnice 16. stoletja bodo v celoti izvajali v popolni temi.

  Ansambel Salterello, 2. koncert

  Grajska kapela, 12.9.2013, 19.00

  Zasedba: Patricia Esteban, kljunaste flavte, piščal z bobnom, Massimiliano Dragoni, tolkala, psalterij

  Očarani nad lepoto srednjeveške glasbe sta flavtistki Patricia Esteban in Clelia Dusonchet leta 2001 v Ženevi ustanovili ansambel Salterello. Tokrat ga bomo spoznali v majhni, a – kakor ime nakazuje – poskočni zasedbi. Prisluhnili bomo zanimivemu sozvočju kljunastih flavt in tolkal. Patricia Esteban, danes profesorica srednjeveške ornamentacije in improvizacije na ženevskem konservatoriju, ter eden najaktivnejših tolkalcev v stari glasbi, Massimiliano Dragoni, predstavljata program srednjeveške plesne glasbe.

  Cena vstopnice za posamezen koncert: 10,00 €, 7,00 €*
  *(študentje, upokojenci, skupine nad 15 oseb)

  Prodaja vstopnic: Info center na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si.

  Skupina Giostra dell’amore – Vrtiljak ljubezni , glasbeno-plesna predstava

  Grajsko dvorišče, 12.9.2013, 17.00

  Zasedba: Florence Grasset, glas; Emilie Mory, viela; Patricia Esteban, kljunaste flavte, šalmaj, piščal z bobnom, viola da gamba; Tiphaine Boulc’h, kljunaste flavte, šalmaj, viola da gamba; Bor Zuljan, renesančna lutnja, chitarrino, colascione, glas; Xavier Marquis, bombarda, dulcijan, kljunaste flavte
  Julien Ribouleau, renesančna pozavna; Louis Delignon, tolkala

  Na Grajskem dvorišču bomo peli, igrali in plesali … in vi z nami!

  Rezidenčna skupina festivala Dnevi stare glasbe 2013 Giostra dell’Amore nas bo potegnila na svoj vrtiljak renesančnih plesov. Z veselimi melodijami italijanske in francoske renesanse bodo napolnili grajsko dvorišče in poskrbeli, da ne bo nikogar, ki se ne bi vsaj pozibaval v poskočnih ritmih.


  Vstop prost.

  Priporočamo prihod z vzpenjačo.

  Več o Ljubljanskem gradu si lahko ogledate, če kliknete na njihov znak:

  Prejšnji članekPOMOČ PRI PODATKIH GURS ZA VSE STAREJŠE
  Naslednji članekVABILO:”NA VRH TRIGLAVA SPREMINJAT SVET”